Nyheter ... Skreddersydde turer til Syd-Italia - Matera og PugliaPå to og fire hjul ved Gardasjøen og i dalene i Syd-TyrolVespa-tur og andre opplevelser i Grappa-landTo på fire hjul fra Lazio til PiemonteInntrykk fra mat-, vin- og sykkeltur til Matera og PugliaInntrykk fra vakre Bassano di GrappaLes mer under menyvalget Nyheter og Tips

MASSERIA CHICCO RIZZO

Masseria Chicco Rizzo ligger i hjerte av regionen Salento i Puglia, nær Lecce og Otranto

Puglia
Lecce

2 (+30 )

Annen beliggenhet
I kulturlandskap
Nær ved en by eller landsby

Agriturismo
Med svømmebasseng
Dametur
Gruppetur
Guttetur
Mat og vinturer
Sykkeltur
Vandretur

Området er kjent som «Grecia Salentina» hvor innbyggerne fortsatt snakker Griko, et gammelt språk som stammer fra ionisk gresk.Masseriaen kan dateres tilbake til 1700 tallet, og var opprinnelig en hestestasjon for post, der diligencer kunne bytte hester.Den var knyttet til veien Roca Vecchia-Naunia, som koblet Traiana-Calabra til Sallentina.Disse veiene førte til viktige havner som Otranto og Gallipoli, hvor skip lastet med "lampe olje" som ble eksportert for å tenne oljelampene i de europeiske kongehusene.Gjennom årene har gården hatt flere eiere hvor det ble drevet gårdsdrift, produsert hvete, tobakk og andre kornsorter, storfe og hester og osteproduksjon.De siste ti årene har Masseria Chiccu Rizzu blitt fantastisk renovert og omgjort til en agriturismo.Det er plantet mer enn 4 000 oliventrær på de 18 hektarene rundt gården,grønnsakshager, noen frukttrær, alt dyrket på en bærekraftig måte.

Måltidene på gårdens restuarrant er tilberedt med tradisjonelle oppskrifter, grønnsaker og frukt fra egen hage.Du vil sette pris på de klassiske smakene.

MATLAGINGSKURS:
De arrangerer et komplett kurs i pugliesisk matlaging, delt opp i 3, 4 eller 6 leksjoner, hvor du får en god oversikt over lokale, tradisjonelle oppskrifter og lærer ulike tilberednings- og koketeknikker.Kursene passer for alle, siden de er delt inn i ulike vanskelighetsgrader, fra nybegynner til avansert. Du kan lære å lage tradisjonell hjemmelaget pasta og brød, som du steker i en gammel ovn fra 1700-tallet, eller lage retter og desserter fra den salentinske tradisjonen.

LÆREN OM OLIVENOLJEN, DET GRØNNE GULLET
Gir deg kunnskap om gårdens dyrking og produksjon av Chicco Rizzo økologisk olje, som er valgt av Slow Food som en av de beste ekstra virgin oljene i Italia. Du får også se hvordan oljen blir produsert med både tradisjonelle og moderne metoder.I innhøstingsperioden arrangerer de dager hvor du kan komme og plukke oliven, ha det gøy og nyte naturen.Du kan også besøke de nærliggende underjordiske olivenpresseriene, som har vært en del av Salentos historie i århundrer, og som har forbindelse til de basiliske munkene.

LÆRE Å DANSE DEN LOKALE DANSEN "PIZZICA" TIL DEN SALENTINSKE MUSIKKEN
I den vakre konferansesalen, som tidligere var låven på Masseria, kan du delta i et kurs som kombinerer teori og praksis om salentinsk musikk og dans.
Du kan lære å spille tamburiner og danse "pizzica". Denne dansen, som opprinnelig var en helbredelsesdans for de som ble bitt av tarantellen og senere ble en pardans, har blitt populær over hele verden.
Lær å danse den til salentinsk musikk – det er garantert morro.
Kurset avsluttes med hvor du kan vise hva du har lært.

EN GUIDET TUR OM LÆREN OM DEN LOKALE ARITEKTUREN
Vil gi deg kunnskap om de arkitektoniske strukturene og ingeniørarbeidene knyttet til jordbruket, som finnes på gården og i området rundt.Du vil oppdage bygningene og deres konstruksjonstyper (hvelv, peiser, brødovn), samt de utendørs områdene med tørrmurer.Med en dokumentar om bruk av lecce-stein, spesielt konstruksjonen av de typiske lecce-hvelvene, vil du oppleve en reise tilbake i Salentos historie.

KONFERANSER
Gården har en unik konferansesal som er perfekt for møter og konferanser.Rommet er laget fra den gamle låven og "pajeraen" på gården og har de typiske stjernehvelvene fra Salento.Salongen har 80 sitteplasser og er utstyrt med storskjerm for presentasjoner, et godt lydanlegg og videoprojektor.Møtene kan også sendes direkte på nettet.Gården har flere rom både inne og ute som kan brukes til ulike aktiviteter, tilpasset forretningsbehov.I samme område finner du et rikt bibliotek, åpent for gjester som liker å slappe av med en god bok.

SELSKAPER OG BRYLLUP
Masseriaen er et vakkert sted for alle typer minnerike arrangementer, hvor naturen rammer inn dine vakreste øyeblikk.Både dag og natt skaper miljøet en fantastisk stemning med skjønnheten i omgivelsene, den okergule lecce-steinen og de gamle hvelvene.I tillegg er det en basseng som skinner krystallblått om dagen og skaper en magisk atmosfære om kvelden med sin spesielle belysning.Uansett hvilken livsbegivenhet du vil feire, vil du finne det perfekte stedet her.I tillegg tilbyr vi mat som kombinerer autentiske oppskrifter med delikate smaker, så du kan nyte de dype, tradisjonelle smakene.

SVØMMEBASSENGET
Lengde 10m - Bredde 6m
Dybde: fra 0,3m til 1,70m
Åpent fra 01.04 til 30.10 - tar værforbehold.

Priser Lavsesong Mellomsesong Høysesong
15.03-28.03 03.04-15.06 01.10-30.10 04.11-19.12 16.06-31.07 31.08-30.09 01.08-30.08 31.10-03.11 28.03-03.04 20.12-07.01
MASSERIA CHICCO RIZZO Comfort rom 2 personer Pris per natt 96 120 144
Superior rom maks 3 personer. Pris per natt for 2 personer 120 136 152
Superior rom maks 4 personer Pris per natt for 2 personer 168 192 208
Familie rom - maks 5 personer Pris per natt for 2 personer 200 224 240
Superior rom Casa Ada - maks 4 personer Pris per natt for 2 personer 200 224 240
Supplement for ekstra seng, 3, 4 og 5 personer i Pris per natt 30 30 30

Annen informasjon
Frokost Inkludert
Prisene gjelder for 2 personer i rommene Ekstra personer utover 2 personer, se prislisten.
Turistskatter Betales lokalt hvis de lokale myndigheter krever det

Avstander
Lecce ca 20km
Otranto ca 26km
Bari flyplass ca 186km
Nærmeste tettsted Martignano ca 2km, Sternatia ca 4km
Strand / havet San Foca ca 20km

Utstyr og tjenester
Frokost Inkludert, maten som serveres er innen 0km fra gården.
Daglig rengjøring av rommene Inkludert
Bruk av svømmebassenget Inkludert
Håndklær til bruk i svømmebassenget Inkludert
Bruk av sykler /MBT Inkludert
Internett Inkludert
AC Inkludert
Privat parkering Inkludert


La Bella Italia

Organisasjonsnummer: 981066480

Adresse: RE Gründerhus, Torvveien 19, 1383 Asker

E-post: info@labellaitalia.no

Mobil: +47 971 54 806

Merk: Selv om vi gjør vårt ytterste for at informasjonen på disse sidene skal være korrekt til enhver tid,
kan det hende at det sniker seg inn feil i beskrivelsene av produktene og i prisene.
Vi tar derfor forbehold om at slike feil kan finnes.

Vår personvernerklæring