Nyheter ... Skreddersydde turer til Syd-Italia - Matera og PugliaPå to og fire hjul ved Gardasjøen og i dalene i Syd-TyrolVespa-tur og andre opplevelser i Grappa-landTo på fire hjul fra Lazio til PiemonteInntrykk fra mat-, vin- og sykkeltur til Matera og PugliaInntrykk fra vakre Bassano di GrappaLes mer under menyvalget Nyheter og Tips

MARCHE, FRA FJELLET TIL ADRIATERHAVET, sykkeltur på egen hånd.

Sykkeltur på egen hånd fra fjellet til havet

Marche

2

I en by eller landsby
I innlandet
I skogslandskap
I kulturlandskap
Nær ved en by eller landsby
I fjellandskap
Ved sjøen

Agriturismo
Hotell
Med svømmebasseng
Dametur
Gruppetur
Guttetur
Mat og vinturer
Sykkeltur

Marche-regionen er en skjult perle i det sentrale Italia. Regionen ligger ved Adriaterhavskysten og er bare 200 km fra Roma.

Det er en god idé å kombinere besøket til Roma med et opphold i Marche-regionen for å oppdage ikke bare de mest kjente stedene men også de skjulte og autentiske perlene. Regionen er lett tilgjengelig med tog fra Roma og flyplassen (Leonardo Da Vinci – Fiumicino – FCO). Denne turen har et startpunkt som kan nås med tog fra Roma. Er ikke det mulig, tilbyr vi transport fra nærmeste jernbanestasjon.

Marche-regionen har en veldig interessant historie fra antikkens romerske periode til middelalderen og renessansen frem til i dag.
Denne sykkelturen involverer kulturelle, historiske og sosiale opplevelser som gir innsikt i regionen og kulturen i møte med lokalbefolkningen og ved å dele øyeblikk med dem.

HØYDEPUNKTER:

  • Sykle igjennom to naturparker: Fra Appenninene til Cornero Riveria på Adriaterhavskysten
  • Utforske mangfoldet av økosystemer, landskap og gastronomi
  • Besøke fantastikske steder, oppdage landsbyer, og slott og templer med tusenvis av års historie
  • Unike opplevelser sammen med lokalbefolkningen med våre valgfrie aktiviteter
  • Sykkelruten er lagt på lite trafikkerte veier i et fantastisk naturlandskap
Dag 1 - Ankomst på egen hånd til Fabriano - Papirets by

Ankomst Fabriano på dagtid. Oppdag byen på egen hånd. Den er kjent for sin papirproduksjon, og har en lang historie med å produsere papir av høy kvalitet. Denne produksjonen går tilbake til 1200-tallet. Hvis du er interessert i å lære mer om papirproduksjonens historie, kan du besøke Museo della Carta e della Filigrana i Fabriano. Museet viser historien til papirproduksjon og vannmerker, og har en samling på over 500 meter med historiske dokumenter og omtrent 10 000 papirfremstillingsverktøy.

Ved ankomst vil dere få en detaljert turbriefing, samtidig som du nyter en aperitiff med lokale retter og vin som du også vil få nyte mer av under turen til Le Marche.

Middag på egen hånd.


Måltider:
Frokost og aperitiff i Fabriano er inkludert
Overnatting i en B&B i det historiske sentrum

Valgfritt:
Lage ditt eget håndverkspapir. Ikke inkludert må forhåndsbestilles.


Dag 2 - Sykle fra Fabriano til Genga. - 33 km

Etter frokost, før du starter sykkelturen, foreslår vi et besøk hos mesterpapirmakeren i verkstedet hans som ligger i det historiske sentrum. Han viser deg kunsten med håndlagde papirark og du kan prøve det selv. Dette er den opprinnelige tradisjonen. Dette er ikke inkludert, men er tilgjengelig på forespørsel.
Sykkelturen starter med å krysse det fjellrike landskap med utsikt over Apennin-toppene som er opptil 1700m høye. Anbefaler et stopp i landsbyen Sassoferrato som er en av de vakreste landsbyene i Italia. Gå heller ikke glipp av Valadier-tempelet og Frasassi-grottene, som er skjulte perler i naturparken Gola della Rossa e Frasassi.


Måltider:
Frokost og Middag
Matpakke er tilgjengelig på forespørsel

Valgfritt:
Lage ditt eget håndverkspapir. Ikke inkludert må forhåndsbestilles.

Overnatte på 4 stjerners hotell med svømmebasseng og SPA.


Dag 3 - Sykle fra Genga til Montecarotto - 40 km

Morgenen begynner med en god frokost, som er akkurat det du trenger for å møte den første virkelige etappen på denne sykkelturen! Du sykler gjennom naturparken Gola della Rossa og Frasassi, som skjuler det enorme underjordiske tempel fra Frasassi-hulene. Beundre de frodige vingårdene når du krysser fjellkjeden Umbro-Marchigiano. La deg overraske av landsbyene Genga, Serra San Quirico og Montecarotto og avslutt dagen i et typisk gårdshus.

Vi vil foreslå en spesiell opplevelse for deg:

Andrea, en lidenskapelig birøkter, venter på deg ved lunsjtid. Du vil bli servert en lunsj med gårdsprodukter. Du blir servert mange deilige varianter av honning. Så er det tid for å fordype seg i bienes verden! Du tar på deg birøkterens klær, og går til bikubene. Andrea forklarer hvordan bienes verden fungerer med dens utrolige orden og kompleksitet. Du er birøkter for en dag, og håndterer verktøyene som benyttes i faget. Du vil oppdage alle produktene som kommer fra bikubene, spesielt den kongelige geléen som plukkes opp og tas til laboratoriet for uttrekking. De modigste (du vil forstå hvorfor) vil kunne sette inn nye "pinner" inn i bikubene. "Birøkter" - aktiviteten, er ikke inkludert, men tilgjengelig på forespørsel.

Etter en dag som "birøkter" sykler du viderer til Montecarotto, hjemmet til Verdicchio dei Castelli di Jesi, som er en av de viktigste italienske hvitvinene.

Måltider:
Frokost
Middag er ikke inkludert. Vi anbefaler å bestille middag i Agriturismo for å smake på de lokale hjemmelagde spesialitetene.

Valgfritt:
Oppdag bienes fantastiske verden. (Ikke inkludert, må forhåndsbestilles)

Overnatte i en typisk Italiensk "agriturismo" med svømmebasseng.


Dag 4-Sykle fra Montecarotto til San Marcello - 42 km

Etter frokost sykler du langs de bølgende åsene i Verdicchio dei Castelli di Jesi. Her produserer de en spesiell hvitvin, som er kjent for lang lagring og evnen til å bli bedre over tid.
Oppdag en lokal druesort, Lacrima di Morro D'Alba, og besøk landsbyen som den har navnet sitt fra. Dagen avsluttes i landsbyen San Marcello, nyt et avslappende øyeblikk mens du beundrer det blå Adriaterhavet.

Valgfri aktivitet:
Ved ankomst landsbyen San Marcello, forslår vi en olivenoljeopplevelse. Olivenoljeopplevelsen er ikke inkludert, men den er tilgjengelig på forespørsel.
Her møter du eieren Giorgio som tar deg med på en tur gjennom olivenlunden, forteller deg historien om gården og variantene av oliventrær han dyrker. Du vil bli kjent med og lære å gjenkjenne oliven ved å observere og føle forskjellene med hånden. Etter omvisningen blir vi med inn på laboratoriet. Her vil du bli med på smakingen av oljene som produseres på gården. Du må skjerpe luktesansen og smakssansen din, og du vil oppdage alle særegenheter og de unike egenskapene til de forskjellige variantene. Du vil oppleve en verden av aromaer, og smaker under kyndig veiledning av Giorgio. Han viser deg hvordan man utfører olivenoljesmaking på en profesjonell måte.

Etter smakingen vil du få servert produkter som er laget med gårdens egen ekstra virgin olivenolje kombinert med lokale ingredienser. Måltidet avslutte med en skikkelig godbit: en urtete med olivenblader.

Bare én kilometer fra oliveonoljeprodusenten, kommer du til et annet sted hvor Massimo og Pascale har dedikert seg til bærekraftig, biodynamisk og biotisk vindyrking og til gjestfrihet i små våningshus/vertshus.

Det begynner med en omvisning på vingården, hvor du lærer om området, vingårdens historie, vinstokker og prinsippene for bærekraftig vindyrking. Vin i amfora produseres her etter en eldgammel teknikk allerede i brukt av Picentes, et italiensk folk som bodde i området. Deres territorium, kjent som Picenum, omfattet hele dagens Marche og den nordlige delen av Abruzzo for over 2000 år siden. Under omvisningen vil du oppdage nedgravde amforaer. I vinkjelleren viser de utstyret som brukes og metodene for vinifisering uten tilsatt gjær, etter filosofien om spontan gjæring, og vinifisering i amfora. Vingårdsbesøket er ikke inkludert, men den er tilgjengelig på forespørsel.

Massimo og Pascale vil også servere gårdens produkter i tillegg til vinen. I maten bruker de druegelé fra egne druer og er tilberedt med ingredienser som gjenspeiler naturens kretsløp. En kulinarisk forskning som kombinerer tradisjon, autentisitet og sesongmessige forhold. Så vi foreslår en smaksmeny der hver vin er sammenkoblet med en rett fra.

Overnatting på vingården.

Ønsker dere å bestille en olivenoljeopplevelse, omvisning på vingården og vinsmaking kan sykkelruten kortes ned til 20 km.
Da sykler dere på grusveier som er delvis asfaltert og med litt trafikk.


Måltider:

Frokost er inkludert.
Matpakke tilbys
Lunsj er en del av olivenoljeopplevelsen (hvis bestilt) ellers ikke inkludert.

Middag er ikke inkludert. Må forhåndsbestilles.

Overnatte på en typisk italiensk agriturimso med svømmebasseng.


Dag 5 - Sykle fra San Marcello til Offagna - 40km

I dag skal vi krysse Esino-elven og sykle noen få kilometer som tar oss nærmere havet.Oppdag landsbyen Polverigi, og et av Anconas slott. Sykler sørover, kryss Esino-elven og la deg bli fortryllet av skjønnheten i Offagna, en landsby noen kilometer fra havet, med fantastisk utsikt, plassert på en tuffstein. Solsikkemarker og det skjønne landskapene vil være ditt reisefølge.

Du vil bo på et sjarmerende B&B midt i det historiske sentrum eller i et "Country house" ikke langt fra sentrum.Her anbefales å besøke et av de 3 helt spesielle museene i område eller oppdage eteriske oljer med Sara ikke langt unna det historiske sentrum på hennes gård. Men først finner du rommet ditt og tar en forfriskende dusj.

Middag er ikke inkludert (men vi vil foreslå hvor du kan spise en fantastisk middag)


Måltider:
Frokost
Middag er ikke inkludert (men vi vil foreslå hvor du kan spise en fantastisk middag)


Dag 6 - Sykle fra Offanga til Sirolo - 30 km.


I dag kommer vil til havet, til landsbyen Sirolo, som ligger på åssiden til Monte Conero


Ved tidlig ettermiddag ankomst foreslår vi følgende aktivitet, for de som ønsker for å finne ut mer om Ancona, hovedbyen i Marche-regionen (ikke inkludert)


Vi drar til Ancona med egen transport. Sammen med guiden Maria vil du oppdage byen på en elektrisk sparkesykkel. Med anekdoter og historien til Ancona, vil du ha mulighet til å bli kjent med byen og dens historie som en maritim republikk.Guidet el sparkesykkeltur er ikke inkludert, men er tilgjengelig på forespørsel.


Måltider:


Frokost.


Valgfritt:


Guidet tur med el-sparkesykkel i Ancona - må forhånsbestilles og er ikke inkludert


Dag 7 - Arrivederci!


Du vil få transport til den nærmeste jernbanestasjon eller Ancona flyplass.


Måltider:


Frokost.


Day 7 - Anbefaler en dag ekstra (ikke inkludert)


Forslag på alternative aktiviter på forespørsel:
  • Kajakkutflukt til stranden Due Sorelle
  • E - sykkeltur på Mount Conero
  • Hesteridning på Conero.SYKKELTUREN KAN OGSÅ SKREDDERSYS ETTER DITT ØNSKE.


Der er også mulig å velge en kortere versjon av alle dagsetappene, hvis du ønsker en mer avslappet tur og bruke mer tid på å nyte aktivitene på gårdene.

Priser
MARCHE, FRA FJELLET TIL ADRIATERHAVET, sykkeltur på egen hånd. Pris per person i dobbelt rom FRA Pris for turen 860

Annen informasjon
Sykkelleie MTB Premium €60 per dag. MTB Standard € 40 per dag.
Enkeltromstillegg Ta kontakt for et pristilbud
Middag dag 3 Vi anbefaler å bestille middag, da overnattingsstedet ligger på landsbygda og det er den beste løsningen for å få et godt hjemmelagd måltid med lokale produkter. (pris 25 € per person).
Valgfrie aktiviteter dag 1 og 2 Lage ditt eget håndverkspapir: Fra 2 personer: 20,00 € per person (engelsktalende guide)
Frasassi grotte dag 2 Besøke den berømte grotten med en Engelsktalende guide €18 per person.
En dag med en birøkter dag 3 (lunsj inkludert) Birøkteropplevelse, honning spesialmeny lunsj, engelsk oversettelse, suvenir en krukke med honning
Olivenolje smaking og aktiviteter dag 4 En guidet vandring gjennom olivenlunden, minismakingskurs av forskjellige varianter av oljer (olje fra bare et oliventre), lunsj med forskjellig mat som kombineres med forskjellige varianter av olivenoljer, engelsk oversettelse, liten flaske av din favoritt olivenolje som en suvenir. 2 personer: 55,00 € per person 3-5 personer: 45,00 € per person 6 og flere personer: 35,00 € per person
Verdiccio vingårdsbesøk dag 4 Guidet tur til vinmarkene og omvisning i vinkjelleren. Du vil bli vist amfora vasene, hvor de produserer vin på samme måte som de gjorde for mer enn 2.000 år siden. Vinsmaking av gårdens viner akkompagnert av lokale retter (lett middag). 2 personer: 70,00 € per person 3-5 personer: 60,00 € per person 6 og flere personer: 55,00 € per person

Utstyr og tjenester
Vanskelighetsgrad av turen Lett
Varighet 7 dager og 6 netter. 6 dager på sykkel i kupert terreng
Total distanse 205km med dagsetapper fra 33km til 50km
Turen start Anbefalt perioder fra april til juni og fra september og oktober
Hotell 6 netter i 4 stjerner, B&B, Italienske "agriturimo" inkludert
Frokost Inkludert
Velkomen aperitiff Inkludert
Brifing Inkludert
1 transport til Ancona jernbanestasjon Inkludert
Turen har et startpunkt som kan nås med tog fra Roma. Når det ikke er mulig, tilbyr vi transport fra nærmeste jernbanestasjon.
Digital veibeskrivelse Inkludert
Sykkelleie Ikke inkludert. MBT Premium €55 per dag eller MTB standard sykkel Standard €35 per dag.
Turistskatter Ikke inkludert. Betales lokalt hvis de lokale myndighetene krever det.
Sykkel guide Tilgjengelig på forespørsel


La Bella Italia

Organisasjonsnummer: 981066480

Adresse: RE Gründerhus, Torvveien 19, 1383 Asker

E-post: info@labellaitalia.no

Mobil: +47 971 54 806

Merk: Selv om vi gjør vårt ytterste for at informasjonen på disse sidene skal være korrekt til enhver tid,
kan det hende at det sniker seg inn feil i beskrivelsene av produktene og i prisene.
Vi tar derfor forbehold om at slike feil kan finnes.

Vår personvernerklæring