Nyheter ... Skreddersydde turer til Syd-Italia - Matera og PugliaPå to og fire hjul ved Gardasjøen og i dalene i Syd-TyrolVespa-tur og andre opplevelser i Grappa-landTo på fire hjul fra Lazio til PiemonteInntrykk fra mat-, vin- og sykkeltur til Matera og PugliaInntrykk fra vakre Bassano di GrappaLes mer under menyvalget Nyheter og Tips

SYKKELTUR PÅ EGEN HÅND MED BASE I CIVIDALE OG GRADISCA.

Sykle langs den historiske ruten til Langobardene, Frankere og Patriarkatet av Aquileia og Grevene av Goriza.

Utgangspunktet for denne sykkelturen er Langobardernes middelalderby - Cividale del Friuli. Cividale har noen Langobard-skatter som den berømte Tempietto eller Ponte del Diavolo over elven Natisone. Du vil fortsette turen til Gradisca d’Isonzo (Gradišce ob Soci på slovensk). Denne lille byen øst for Friuli i nærheten av grenseområdet til Slovenia var frontlinjen mellom Østerrike og Italia i første verdenskrig, kjent for de 12 slagene ved Isonzo.

Ruten går på sykkelveier og langs veier uten trafikk fra vingårdene i Collio til Adriaterhavskysten. Turen passer for barn fra 14 år.

Friuli

I en by eller landsby
I innlandet
I skogslandskap
I kulturlandskap
Nær ved en by eller landsby
I fjellandskap
Ved sjøen

Agriturismo
Hotell
Dametur
Gruppetur
Guttetur
Mat og vinturer
Sykkeltur

DAG 1: Ankomst Cividale del Friuli.
Individuell ankomst til hotellet i Cividale del Friuli

DAG 2: Tur Prepotto - Cividale del Friuli - Udine (ca. 30 km eller 60 km for lengre alternativ)
Den første dagen har du mulighet til å velge mellom en kortere og en litt lengre rundtur. Den kortere turen tar deg til Prepotto (Prapotno på slovensk), en liten pittoresk by med svingete smug og gamle hus i provinsen Udine. Den lengre ruten tar deg til universitetsbyen Udine. Katedralen og Loggia del Lionello i første etasje av rådhuset er verdt å besøke.

DAG 3: Rundtur til Slovenia og Brda (ca. 45 eller 65 km)
Denne dagen tar deg over grensen til Slovenia og til Brda, møtepunktet for tre kulturer (slavisk, romersk, og germansk). Brda er godt kjent hovedsakelig på grunn av vinproduksjonen, men også for sine slott og hvite kirker som for det meste ligger på åser.

DAG 4: Omvisning i slottene i Collio (ca. 40 eller 45 km)
Gorizian-åsene (Collio på italiensk) er kjent for sine gode viner, men de byr på mye for historieelskere også. I dag sykler du til slottene i Collio, bl. a. slottet Rocca Bernarda. Dette slottet lå under patriarkatet Aquileia og hadde blitt gitt som gave til byen Cividale. Byen overlot det til den romerske familien Capiferro på 1400-tallet. Etterpå ble den solgt flere ganger til forskjellige eiere og etterhvert til familien Perusini. Det vakre slottet i 1500-tallsstil ligger midt i store parker på en høyde omgitt av vingårder. Takket være engasjementet og ekspertisen til Gaetano Perusini, har "Picolit"-druen fått verdensomspennende anerkjennelse gjennom årene.

DAG 5: Cividale del Friuli - Prepotto - Cormons - Gradisca d’Isonzo (ca. 35 eller 45 km - alternativ via Görz)
I dag forlater du Cividale Prepotto og sykler til Cormons, det kulturelle og økonomiske sentrum av Gorizia Hills (Collio). Hovedtorget i Cormons er et passende sted å ta en pause og nyte et glass vin. Fortsett til Gradisca d`Isonzo.

DAG 6: Rundtur til Aquileia (ca. 45 eller 75 km for det lengre alternativet)
Denne sykkelturen tar deg til den tidligere største byen i Romerriket. I dag er restene av denne bosetningen -det såkalte "Andre Roma" - fremdeles synlige. Det er verdt å besøke Aquileia-katedralen, som har et mosaikkgulv fra det 4. århundre.

DAG 7: Gradisca d’Isonzo - Trieste (ca. 40 km)
På den siste dagen av sykkelferien venter Trieste, den tidligere Habsburg-byen, på deg. På første del av ruten følger en fantastisk kystrute langs Adriaterhavet. Før du kommer til den gamle havna og selve byen Trieste, er slottet Miramare anbefalt å besøke. Retur med tog.

DAG 8: Avreise
Individuell avreise eller forlengelse av oppholdet.

Priser Lavsesong Mellomsesong Høysesong
18.06 - 10.09 11.04-17.06 11.09-08.10 Ankomst 10.04 eller 09.10
SYKKELTUR PÅ EGEN HÅND MED BASE PÅ TO STEDER, CIVIDALE OG GRADISCA. Pris per person i dobbelt rom fra Pr. uke 750 975 1,040
Ekstra for enkelt rom per person Per uke 215 215 215

Annen informasjon
Sykkelleie €110
Sykkelleie TOP modell €160
EL Sykkelleie €240
Turistskatter Betales lokalt hvis de lokale myndigheter krever det.

Utstyr og tjenester
Klassifisering av turen Sykle på egen hånd
Varighet 8 dager / 7 netter
Total distanse 320km / 385km
Turens start I området rundt Cividale del Firuli
Hotell Agriturismo, hotell 3 stjerners superior eller 4 stjerners i Gradisca med svømmebasseng
Detaljert dokumentasjon og Personlig turinformasjon Inkludert, kart, rutebeskrivelse, steder å besøke, viktige telefonnumre. Navigasjonsapp, GPS-data
Telefonassistanse under hele turen Inkludert
Måltider Frokost og middag
Bagasjetransport Fra Cividale til Gradisca d`Isonzo
Transport Fra Trieste til Sagrado med tog, sykler inkludert
Ikke inkludert i prisen Drikke og turistskatter, lunsj, sykkelleie, reiseforsikring og alt annet som ikke er nevnt i programmet under "Inkludert"
Sykler 21 - gir dame / herre sykkel. El sykkel Unisex, 500w batteri total lengde opp til 100km
Vanskelighetsgrad Enkel, passer for barn over 14 år.
Parkering Ved hotellet
Ankomst til hotellet hvor turen starter Ikke inkludert men kan forhåndsbestilles
Avreise ved turens slutt Ikke inkludert men kan forhåndsbestilles. Returtransport med skyttelbuss hver tirsdag og søndag fra Gradisca til Prepotto Cividale pris på € 60,00 per minivan (fra 1-8 personer, sykkel inkludert – reservasjon ved bestilling og betaling direkte til sjåføren).
Ankomstdager TIRSDAGER OG SØNDAGER
Fleksible ankomstdager Ved forespørsel for en gruppe på minimum 5 personer


La Bella Italia

Organisasjonsnummer: 981066480

E-post: info@labellaitalia.no

Mobil: +47 971 54 806

Vår personvernerklæring