Nyheter ... Skreddersydde turer til Syd-Italia - Matera og PugliaPå to og fire hjul ved Gardasjøen og i dalene i Syd-TyrolVespa-tur og andre opplevelser i Grappa-landTo på fire hjul fra Lazio til PiemonteInntrykk fra mat-, vin- og sykkeltur til Matera og PugliaInntrykk fra vakre Bassano di GrappaLes mer under menyvalget Nyheter og Tips

SYKKELTUR PÅ EGEN HÅND IGJENNOM "GRAND PUGLIA"

Grande Puglia er en 13 dagers sykkeltur som starter fra åsene i Alta Murgia og slutter i Otranto, den østligste byen i Italia. Du vil lære Puglias historie i bedagelig tempo, oppleve den fantastiske naturen og det berømte kjøkkenet med lokal kortstreist mat og drikke. Man blir lett forelsket i denne regionen av "støvelen" som er en glede å oppdage mer av dag for dag.

Puglia

I en by eller landsby
I innlandet
I kulturlandskap
Nær ved en by eller landsby
Ved sjøen

Agriturismo
Hotell
Med svømmebasseng
Dametur
Gruppetur
Guttetur
Mat og vinturer
Sykkeltur
Vandretur

HØYDEPUNKTER:

 • Trani og den romanske katedral
 • Castel del Monte
 • Gravina di Puglia
 • "I Sassi" i Matera
 • Altamura og det berømte brødet
 • Trullibyen Alberobello
 • Ostuni "Den hvite byen"
 • Leuca, helt nede i støvelen
 • Lecce, den barokke perlen
DAGSPROGRAM:

Dag 1Ankomst Trani og sjekk inn på hotellet.
Tid på egen hånd for å besøke denne gamle byen med sitt vakre historiske sentrum, den romanske katedralen med utsikt over havet, Schwabisk slott, de historiske bygningene, hagene og havnen, der vi anbefaler deg å bestille fisk til middag på en av de mange restaurantene.


Dag 2 - Fra Trani til Castel del Monte.
Turen begynner med å krysse landsbygda i Alta Murgia som er omgitt av olivenlunder og vingårder. Før turen er ferdig, vil du besøke Castel del Monte, bygget av Frederick II. Det er et fantastisk sted, står på listen over UNESCOs verdensarvsteder, og som er unikt i sitt slag.
Avstand: ca 45 km
Vanskelighetsgrad: Enkel, med en kort stigning til slottet


Dag 3 - Fra Castel del Monte til Gravina in Puglia
I dag forlater du de fantastiske engene i Alta Murgia parken og sykler videre gjennom en dal til du kommer til byen Gravina in Puglia.
Turen går langs øde veier der tiden ser ut til å ha stått stille. Byen, som dateres tilbake til det 8. århundre f.Kr., folder seg ut gjennom århundrene med fantastiske bevis på de forskjellige sivilisasjonene som har bebodd byen opp gjennom historien. Ikke gå glipp av et besøk til den underjordiske byen og det historiske sentrum.
Avstand: ca 47 km
Vanskelighetsgrad: En enkel kupert rute med korte stigninger


Dag 4 – Fra Gravina in Puglia via Altamura og til Matera
Dagen starter med å sykle til Altamura, kjent for sin middelalderske katedral og det lokale brødet som serveres på mange av områdets restauranter. Oppdag det historiske sentrum, under katedralens klokketårn, og smak litt fersk focaccia bakt i en gammel vedovn. Etter besøket i Altamura fortsetter sykkelturen ut på landsbygda mot byen Matera, som ligger bare noen kilometer unna (du er i regionen Basilicata nå). Ankomst til den gamle delen av byen kalt “Sassi” og overnatting på et hotell i det historiske sentrum. Ikke gå glipp av et besøk til bergkirker og byens museer (anbefaler en privat omvisning - må forhåndsbestilles).
Avstand: 46 km Vanskelighetsgrad: Enkel rute med korte stigninger på slutten av dagen mot Matera.


Dag 5 - Nyt hviledagen eller ... Nyt en avslappende dag i eller i området rundt Matera.
En rolig spasertur gjør at du kan besøke museer og bergkirker og la deg beta av denne fanstastiske hulebyen. Alternativt kan du velge mellom to sykkelruter som gir deg sjansen til å utforske området rundt Matera.


Alternativ 1 - rundtur: Til Murgia platået og beundre utsikten over Sassi. Ønsker du å komme til den andre siden av juvet? Det er en enkel sløyfe å sykle som gir deg godt utsyn over byen. Fra Murgia-platået er utsikten over Sassi fantastisk. Du kan også besøke noen av bergkirkene og en neolitisk landsby.
Avstand: ca 36 km
Vanskelighetsgrad: lett, med en kort stigning for å nå platået


Alternativ 2 - rundtur - San Giuliano sjøen, åsene utenfor Matera og "Krypten av den opprinnelige synden".
Følg den vakre, øde veien rundt San Giuliano sjøen, et fredelig naturreservat for trekkfugler fra Afrika. Anbefaler en piknikk ved sjøen. Ikke gå glipp av et besøk til "Krypten av den opprinnelige synden", en hule utsmykket med fantastiske freskoer. Dette fascinerende kunstverket representerer et av de eldste eksemplene på bergkunst i Sør-Italia. Den ekstraordinære syklusen med freskomalerier malt fem hundre år før Giotto, fremhever de typiske trekkene ved benediktin-beneventansk kunst (8.-9. Århundre). Besøket må forhånsdbestilles før avreise. Tilbake til Matera.
Avstand: ca 40 km
Vanskelighetsgrad: moderat, med lang stigning på slutten.


Dag 6 - Fra Matera til Alberobello.
Etter frokost er det avreise til Puglia. Dere sykler igjennom byene Gioia del Colle og Noci før dere kommer til Alberobello.Overnatting i et trullikompleks fra 1600 tallet, i det historiske sentrum av byen som står på UNESCOs verdensarvliste.
Avstand: ca km. 69.
Merk: Det er mulig og be om privat transport med sykler fra Matera il Gioa del Colle (ikke inkludert i prisen, ekstra). I så fall er avstanden ca 35km
Vanskelighetsgrad: lett med bølgende åser.


Dag 7 - Fra Alberobello til Ostuni "den hvite byen"
Når du sykler gjennom Selva (skogen) nær Fasano, følger du Adriaterhavskysten og når Ostuni, som er kjent som en arkitektonisk juvel, og blir ofte referert til som "den hvite byen" for sine hvite vegger og den typisk hvitmalte arkitekturen.
Avstand: ca 45 km
Vanslighetsgrad: lett med bølgende åser.


Dag 8 – Slott og gårdshus
Sykkelturen i dag går sørover gjennom rolige veier til den sjarmerende byen Francavilla Fontana og videre til Oria, kjent for sitt slott fra 1200-tallet og det herlige historiske sentrum.Du fortsetter gjennom landskapet til en Masseria, et ombygd gårdshus typisk for Puglia, og overnatting for natten.
Avstand: ca 55 km
Vanskeighetsgrad: lett


Dag 9 - Gallipoli og den joniske kysten
I dag vil sykkelruten din passere gjennom Porto Selvaggio og gå langs den Joniske kysten til du når Gallipoli. Navnet stammer fra det greske ordet kalépolis som betyr «vakker by». Sjekk inn hotellet som ligger nær sjøen.
Middag på egen hånd og overnatting.
Avstand: ca 60 km
Vanskelighetsgrad: lett


Dag 10 - Leuca: støvelens hæl.
Dagens sykkeltur ender i hælen på støvelen. Du sykler nær sandstrender som vender mot det Joniske hav. Santa Maria di Leuca ble på latin kalt "Finibus Terrae", landets ende.
Avstand: ca 45 km
Vanselighetesgrad: lett


Dag 11 - Lengst øst til Otranto.
Når du sykler til Otranto, tar ruten deg til den villeste, østligste og mest steinete kysten av Sør-Italia. Solen og atmosfæren er unik på et sted der tyrkere og grekere landet for århundrer siden.Otranto har et fantastisk sentrum med festningsmurer og et slott. Den mystiske mosaikken i den romanske katedralen er et mesterverk.
Middag på egenhånd.
Avstand: ca 45 km
Vanskelighetesgrad: lett med noen stigninger på slutten av dagen


Dag 12 – Lecce barokkperlen
Siste etappe tar deg til Lecce, barokkbyen med fantastisk barokkfasader på bygninger og kirker. Smak på en puccia (lokalt brød fylt med salami eller grønnsaker) eller en pasticciotto (deilig bakverk), og nyt shopping og en spasertur i sentrum.
Middag på egen hånd og overnatting.
Avstand: ca 45 km
Vanskelighetsgrad: lett


TUREN KAN SKREDDESYS ETTER DINE ØNSKER IHT BUDSJETT, VARIGHET OG SYKKELDISTANSER. VED FORESPØRSEL KAN DU OGSÅ BESTILLE VINSMAKING, MATKURS, PIKNIKK, LUNSJER OG MIDDAGER. TA KONTAKT FOR FORSLAG.


EKSTRA AUTENSTISKE OPPLEVELSER SOM KAN FORHÅNDSBESTILLES:
 • CASTEL DEL MONTE
  • Guidet omvisning i Castel del Monte XIII, et mesterverk av middelaldersk militærarkitektur, en vellykket blanding av elementer fra den islamske orienten og nordeuropeisk cisterciensergotikk. UNESCOs kulturarvsted siden 1996. Varighet ca 1 time.
 • ALTAMURA. DET TYPISKE BRØDET OG PUPPENE TIL NONNENE.
  • Guidet tur til Altamura, en middelalderby grunnlagt av keiser Frederick II med en flott romansk katedral med den vakreste kirkeporten i Puglia. Stopp i et bakeri for å se tilberedningen og smaking av det typiske lokale brødet. Ikke langt fra katedralen, de deilige "nonnepuppene", bakverk som fortsatt er tilberedt med originaloppskriftene til de nonnene i klosteret St. Claire. Ikke tilgjengelig på helligdager - Varighet ca 3 timer
 • MATERA, GUIDET TUR I «SASSI»
  • En guidet tur i Sassi- gamlebyen i Matera, langs vakre stier, og oppdag de typiske gårdsplassene omgitt av hulehus. Varighet ca 2 timer.
 • ALBEROBELLO, STÅR PÅ UNESCOS KULTURARVLISTE:
  • En enkel guidet spasertur i byen Alberobello, et verdensarvsted og hjem til tusenvis av de t ypiske rund "trulli", hvite tørrsteinshus med koniske tak laget av flate steiner. Varighet ca 1time 30 min.
 • OSTUNI OG OLIVENTREDALEN:
  • En guidet omvisning i Ostuni, kjent som "den hvite byen" for fargen på husene som ligger rundt katedralen. Du kommer til en gård omgitt av tusenårige olivenlunder og besøker en steinmølle. Smaking av den deilige kaldpressede "ekstra virgin" olivenoljen. Varighet ca 2 timer og 30 min.
 • LECCE GOURMET TUR
  • En total fordypelse i mesterverkene til Lecces kunst og gastronomi. Oppdag det historiske sentrum til den overdådige barokkbyen og smak på noen typiske delikatesser fra området. Fra Lecce-kaffe til mandelmelk, til rustikk, til pasticciotto ... for å ikke glemme et glass Negramaro-vin!

Priser
Sykkeltur på egen hånd igjennom "Grand Puglia" Pris per person i dobbelt rom FRA 1,360
Enkeltromstillegg FRA 280

Annen informasjon
Leie av sykler Hybrid sykkel - €140,00 El sykkel og Gravel Road sykkel - €250 Full Carbon Road sykkel - €300. Ved forespørsel Tandem og Mountain bikes.
Ekstra netter i Trani og Lecce Ta kontakt for et pristilbud
Transport tur retur Bari flyplass Ta kontakt for et pristilbud

Utstyr og tjenester
Klassifisering av turen 11 dager på sykkel i kupert terreng med lett til middels vanskelighetsgrad
Varighet 13 dager og 12 netter
Total distanse 550km fra dagsetapper på 40 km til 69 km
Turens start Hyggelig om høsten, ideell om våren. Anbefales ikke å sykle i august. Anbefales fra mars til oktober.
Hotell 3 stjerners hotell, B&B og agriturismo
Frokost Inkludert
Bagasjetransport fra hotell til hotell Inkludert
Detaljert dokumentasjon og personlig turinformasjon Inkludert
Telefonassistanse under hele turen Inkludert
Ankomst ved turens begynnelse og avreise ved turens slutt Ikke inkludert, kan forhåndsbestilles.
Måltider Frokost er inkludert. Ikke lunsj og middag og alt annet som ikke er nevnt i programmet.
Sykkeleie Ikke inkludert. Ta kontakt for tilbud på leie av hybrid, el, road, gravel, tandem eller mountain sykkel.
Reiseforsikring Ikke inkludert
Ikke inkludert Medisinsk / bagasjeforsikring, minibussassistanse (tilgjengelig for små grupper på forespørsel), drinker, lunsjer og middager, inngangsbilletter, tips, personlige tilleggsutstyr, alt annet som ikke hører under "Inkludert".
Turistskatter Ikke inkludert og betales lokalt hvis de lokale myndighetene krever det.


La Bella Italia

Organisasjonsnummer: 981066480

Adresse: RE Gründerhus, Torvveien 19, 1383 Asker

E-post: info@labellaitalia.no

Mobil: +47 971 54 806

Merk: Selv om vi gjør vårt ytterste for at informasjonen på disse sidene skal være korrekt til enhver tid,
kan det hende at det sniker seg inn feil i beskrivelsene av produktene og i prisene.
Vi tar derfor forbehold om at slike feil kan finnes.

Vår personvernerklæring