Nyheter ... Skreddersydde turer til Syd-Italia - Matera og PugliaPå to og fire hjul ved Gardasjøen og i dalene i Syd-TyrolVespa-tur og andre opplevelser i Grappa-landTo på fire hjul fra Lazio til PiemonteInntrykk fra mat-, vin- og sykkeltur til Matera og PugliaInntrykk fra vakre Bassano di GrappaLes mer under menyvalget Nyheter og Tips

SYKKELTURER PÅ EGEN HÅND I HJERTE AV PUGLIA

Dette er en kort sykkeltur rik på "ikke gå glipp av"-opplevelser.Denne turen bør være på alles "to do" liste.

Turen starter i Matera som er en av verdens eldste byer ca 9000 år gammel. Materas gamleby ("I Sassi") var i sin tid kjent som Italias skamplett, siden folk bodde svært primitivt der. Hulene ble avstengt på 1950 tallet, og de 16000 beboerne ble tvangsfyttet til nybygde blokker. På 1980 tallet ble det lagt inn strøm og vann og mange flyttet tilbake. I dag fremstår "I Sassi" som er perle og var i 2019 Europeisk kulturhovedstad. Fra Matera og I Sassi kommer du til Itria-dalen og overnatter i en "trullo". Etter å ha syklet til Ostuni, den hvite byen, avslutter du turen i Monopoli, en frodig og avslappende by ved sjøen.

Puglia

2

I en by eller landsby
I innlandet
I skogslandskap
I kulturlandskap
Nær ved en by eller landsby
Ved sjøen

Agriturismo
Hotell
Dametur
Gruppetur
Guttetur
Mat og vinturer
Sykkeltur

HØYDEPUNKTER

 • I Sassi, gamlebyen i Matera
 • Alberobello, trulli-husene og Itria-dalen
 • Ostuni, den hvite byen
 • Livet rundt havnen i Monopoli

DAGSPROGRAM:

DAG 1 -Ankomst Matera
Orientering og sykkelmontering. På tide å oppdage Sassi-distriktet eller sykle til Murgia-platået (30 km).Overnatting i et typisk hulerom i gamlebyen.

DAG 2 - Fra Matera til Alberobello
Når du forlater Matera (i Basilicata-regionen) er du i Puglia etter få km.Etter landsbyen Gioia del Colle sykler du på små landsbyveier til Noci og Alberobello.Alberobello er en unik landsby med sine karistiske "Trulli" -hus, med koniske tak.Du overnatter i en Trullo.
Avstand km 69.
Merk: Det er mulig og be om privat transport med sykler fra Matera il Gioa del Colle (ikke inkludert i prisen, ekstra).I så fall er avstanden ca 35km
Vanskelighetsgrad: Lett

DAG 3 - Fra Alberobello til Ostuni
Du krysser Itria-dalen og stopper i Locorotondo, Cisternino og Martina Franca. Dette er landsbyer som er rike på historie, kunst, god mat og vin.Du er i hjertet av Puglia.Din endelige destinasjon er Ostuni, den hvite byen, som vender mot Adriaterhavet.
Du overnatter i sentrum av Ostuni.
Avstand: ca 45 km
Vanskelighetsgrad: Lett

DAG 4 - Fra Ostuni til Monopoli (eller Polignano a Mare)
Fra Ostuni krysser du de bredeste olivenlundene i Puglia og deretter langs Adriaterhavskysten til Monopoli eller Polignano a Mare. Begge byene er rik på liv og en fantastisk atmosfære. Denne turen vil gi deg et fint minne om dette fanstastiske området av italia og hvor du garantert kommer tilbake.
Avstand: Ca. 40 km
Vanskelighetsgrad: Lett

DAG 5 - Monopoli eller Pogliano al Mare.
Fine, og inntil vi sees igjen.

TUREN KAN SKREDDESYS ETTER DINE ØNSKER IHT BUDSJETT, VARIGHET OG SYKKELDISTANSER. VED FORESPØRSEL KAN DU OGSÅ BESTILLE VINSMAKING, MATKURS, PIKNIKK, LUNSJER OG MIDDAGER. TA KONTAKT FOR FORSLAG.


TILBAKEMELDINGER:
 1. "Sammen med et knippe herlige damer har jeg vært på en ukes aktivitetsferie sør i Italia. Vi opplevde spasertur i grottebyen Sassi i Matera med en meget dyktig guide, vi var på fjelltur i Dolomiti Lucane med enda en dyktig guide. Så syklet vi i to dager i nydelige omgivelser gjennom olivenlunder og vingårder. Først fra Alberobello til utrolig sjarmerende Ostuni med vinsmaking underveis. Dagen etter syklet vi videre til Monopoli med olivenoljesmaking og turens aller beste måltid. Om ettermiddagen kom vi til endestasjonen som var havnebyen Monopoli. Der var vi i to dager og fikk turens første bad i havet. Vi bodde fint hele veien, møtte på vennlige og servicemindede folk over alt og nøt måltidene med god mat og drikke. Om du tror dette kan være noe for deg, må du kontakte La Bella Italia for et opplegg til din tur. Det vil du ikke angre på. Ciao"
 1. «Vi er 7 vinklubbvenninner som har hatt 5 fantastiske dager i Puglia hvor vi har vært i Matera og syklet til Alberobello, Monopoli og Ostuni. Utrolig flotte byer, alle forskjellige og med sitt særegne preg. Uvanlig varmt på denne årstiden og ekstra godt med en dukkert da vi kom til kysten ved Monopoli. Deilig italiensk mat og drikke, flott stemning og et opplegg som har fungert perfekt. Anbefales.»

 2. "Hei Kjersti. Beklager sein tilbakemelding, sånn blir det bare av og til. Det var et strålende opplegg fra din side og natur/sceneri overgikk forventningene. Matera er unik. Her kunne jeg tenke meg å reise tilbake. Alberobello spektakulær. Eventyrlige olivenplantasjer, mange nydelige sykkelpassasjer. Utstyret fungerte perfekt, GPX filer har vi ikke brukt tidligere og det var helt genialt. Gode hoteller,- Hotellet i Matera var helt stjerne og hotellet på torget i Monopoli fungerte bra. De har faktisk et godt kjøkken, serverte bedre fisk en den anbefalte restauranten på torget. De klarte ikke helt å betjene så mange gjester. Vi strevde litt med å finne lunsjgården, Masseria, km angivelsen var misvisende, men det viste seg å være skiltet fra hovedveien, så vi fant frem. En nydelig plass med skjønne mennesker og god hjemmelaget mat. Det var selvsagt en olivengård så noen genuin vinsmaking ble det ikke, men 3 gode viner ble servert. Stedet anbefales på det varmeste. Turen er dokumentert med masse bilde. Jeg har 3 søstre som nå har fått smake på sykkelferie og er begeistret. Turen er allerede anbefalt til sykkelvenner. Jeg kunne sikkert ha utdypet mer, men som du skjønner har jeg lite ris å komme med. Takk for en vellykket tur i regi av La Bella..."

 3. "Vi har hatt en fantastisk tur! Den ene sjarmerende byen etter den andre. Alt fungerte bra! Og herlige guider! Siste dagen var «end of stage» olivengården og dit syklet vi. Et fantastisk sted med en fantastisk lunsj. Det var kun en liten omvisning, ingen oljesmaking. Drar gjerne tilbake"

 4. "Vi var som du husker to par/fire personer som gikk og syklet – i rolig tempo – i området Matera, Alberobello, Ostuni, Monopoli og Bari i månedsskfitet oktober-november. Her kommer en forsinket takk! Det er ingen grunn til å repetere detaljene fra turen, utover at det var mange fine opplevelser: Fra grottene i Matera til olivenlundene sør for Monopoli, fra vandring mellom fjellandsbyer til lunsj ved Adriaterhavskysten. God mat og vin hver dag, selvsagt, og glimrende sykler de dagene vi hadde det. Eneste klage er at vi ble våte til skinnet den ene dagen det ble regn, mens vi var ute på tur (vår egen skyld). Alt gikk velsmurt. Henting på flyplassen, guiding i Matera, alle hoteller, transport og bagasjetransport når vi gikk eller syklet. En liten justering i programmet ble raskt ordnet med en telefon til Michele, din/vår kontakt på stedet. Et interessant og velsmurt program i akkurat passe tempo, uten praktiske bekymringer av noe slag. Kort sagt ferie!"

 5. ”Tusen takk Kjersti for et supert opplegg for oss i Puglia, flotte hotell, fantastisk bra guider og sjåfører. Det har virkelig vært en opplevelse å reise rundt i Puglia. Kan virkelig anbefales”

 6. ”Takk for flott skreddersydd reise med perfekte valg av hoteller og utflukter med kunnskapsrik guide. Vi leverte inn en ønskeliste ved booking av reisen og fikk mer enn hva vi drømte om i retur! La Bella Italia anbefales!”

 7. ”Noen ganger flyter ting som det skal, og det gjorde det absolutt når vi brukte dere. Fra vi landet i Italia til vi dro så var ting som det skulle”

 8. ”Tusen takk Kjersti for et supert opplegg for oss i Puglia, flotte hotell, med super service alle steder. Fantastiske bra guider og sjåfører. Matkurset i Matera helt topp Det har virkelig vært en opplevelse å reise rundt i Puglia. Kan virkelig anbefales”

 9. ”Vi er vel tilbake etter en vellykket tur :-) Ville bare si til deg at vi var veldig fornøyd med opplegget og at vi hadde det strålende - selv et par dager med regn ødela ikke for det (kun for lysten til å bruke bassenget) Og vi skulle gjerne blitt værende noen ekstra dager ved havet. Ønsker deg en fin sommer og tar gjerne kontakt med deg ved en annen anledning.”

 10. ”Vi (en gruppe på 21 personer) vil gjerne takke La Bella Italia og Kjersti for en fantastisk tur til Italia, (Matera og Puglia) fra 6 -11 september. Turen var uforglemmelig fra vi ankom til vi dro. Alt var helt perfekt; sykkelutleie, foreslåtte sykkelruter, overnatting i flotte hoteller og mat på gode restauranter. I tillegg hadde vi interessante omvisninger i Matera og to vingårder. Alt stemte til og med været. Tusen takk for en meget godt planlagt tur til et fantastisk område i Italia”

 11. ”Vi hadde en veldig flott tur. Alle var veldig fornøyde med området, hoteller og guiding og restauranter. Du fikk masse skryt av alle sammen. Vi hadde ikke spist så mye spesiell mat hvis vi skulle ha valgt selv. Veldig bra. Hotellene var også kjempe bra, både i Matera og Monopoli.”

 12. ”Hei ! Uka var fantastisk, alt planlagt til minste detalj-og fungerte prikkfritt. Nydelige overnattingssteder med smakfulle frokoster og service innstilte ansatte. Ønsker å trekke frem vinsmaking og lunsj som en « høydare» Såpass god vin var det, at syklistene valgte å få syklene fraktet til neste bestemmelsessted i stedenfor å sykle selv Matera var også en unik opplevelse, vi booket en spennende guidet tur i 2-3 timer, for å få litt historisk bakgrunn. En liten ting å bemerke, var avstanden fra «Den Hvite by» til olivensmaking kl 12.00 på en formiddag. Denne avstanden i kilometer blei for lang, i alle fall uten El sykler. Hele uka blei en skikkelig « gourmet og opplevelses tur» så klærne var akkurat passe trang etter hjemkomsten. Vi kommer definitivt tilbake til denne delen av Italia, og det kan du og dine kolleger ta en stor del av æren for. Ønsker deg med dette en nydelig vår"

 13. "Nettopp kommet hjem fra en fantastisk ferie i Puglia. tusen takk for et flott opplegg med besøk i Matera, Alberobello, Ostuni og Monopoli. Opplegget gikk knirkefritt med transport, sykkelutlieie, vin- og olivenoljesmaking. Hotellene vi bodde på hadde både god kvalitet og høy skjarmfaktor. Kjerstis opplegg for en vellykket ferie anbefales på det varmeste.”
Priser
Tur med enkel innkvartering Pris per person i dobbelt rom fra 500
Tillegg for enkeltrom per person fra 120
Tur med comfort-innkvartering Pris per person i dobbelt rom fra 770
Tillegg for enkeltrom per person fra 250

Annen informasjon
Leie av sykler Hybrid sykkel - €50 (4 dager) El sykkel og Gravel Road sykkel - €100 (4 dager) Full Carbon Road sykkel - €130 (4 dager)
Ekstra netter Ta kontakt for pristilbud
Transport fra og til Bari flyplass Ta kontakt for pristilbud

Utstyr og tjenester
Klassifisering av turen 4 dager på sykkel i kupert terreng og langs kysten
Varighet 5 dager og 4 netter
Total distanse 153 km med dagsetapper fra 40 til 69 km som skal gjøres på 4 - 8 timer i løpet av dagen
Anbefalte sesonger Hyggelig om høsten, ideell om våren. Anbefales ikke å sykle i august
Hotell 3 - 4 stjerners hotell, B&B og agriturismo
Frokost Inkludert
Bagasjetransport fra hotell til hotell Inkludert
Detaljert dokumentasjon og personlig turinformasjon Inkludert
Telefonassistanse under hele turen Inkludert
Ankomst ved turens begynnelse og avreise ved turens slutt Ikke inkludert, kan forhåndsbestilles.
Måltider Bare frokost er inkludert. Ikke lunsj og middag og alt annet som ikke er nevnt i programmet
Sykkelleie Ikke inkludert. Ta kontakt for tilbud på leie av hybrid, el, road, gravel, tandem eller mountain sykkel
Reiseforsikring Ikke inkludert
Ikke inkludert Medisinsk / bagasjeforsikring, minibussassistanse (tilgjengelig for små grupper på forespørsel), drinker, lunsjer og middager, inngangsbilletter, tips, personlige tilleggsutstyr, alt annet som ikke hører under "Inkludert"
Turistskatter Ikke inkludert og betales lokalt hvis de lokale myndigheter krever det


La Bella Italia

Organisasjonsnummer: 981066480

Adresse: RE Gründerhus, Torvveien 19, 1383 Asker

E-post: info@labellaitalia.no

Mobil: +47 971 54 806

Merk: Selv om vi gjør vårt ytterste for at informasjonen på disse sidene skal være korrekt til enhver tid,
kan det hende at det sniker seg inn feil i beskrivelsene av produktene og i prisene.
Vi tar derfor forbehold om at slike feil kan finnes.

Vår personvernerklæring