Nyheter ... Skreddersydde turer til Syd-Italia - Matera og PugliaPå to og fire hjul ved Gardasjøen og i dalene i Syd-TyrolVespa-tur og andre opplevelser i Grappa-landTo på fire hjul fra Lazio til PiemonteInntrykk fra mat-, vin- og sykkeltur til Matera og PugliaInntrykk fra vakre Bassano di GrappaLes mer under menyvalget Nyheter og Tips

SYKKELTUR PÅ EGEN HÅND GJENNOM UNESCO OMRÅDET I PUGLIA OG BASILICATA

Sykkeltur fra havet gjennom Alta Murgia nasjonalpark, blant UNESCOs verdensarvsteder i Puglia og Basilicata.

Puglia

2

I en by eller landsby
I innlandet
I skogslandskap
I kulturlandskap
Nær ved en by eller landsby
Ved sjøen

Agriturismo
Hotell
Med svømmebasseng
Dametur
Gruppetur
Guttetur
Mat og vinturer
Sykkeltur

Turen starter i Trani, med en vakker havn og en nydelig katedral, deretter videre til Castel del Monte, et mystisk åttekantet slott bygget av Frederik II. Etter å ha krysset Bradano-dalen, på veier omgitt av åser av hvete, kommer du til Matera, kjent for sitt gamle Sassi-distrikt, med boliger som er gravd ut av fjellet. Reisen ender i Itria-dalen, mellom trulli husene, Alberobello og Ostuni, den “hvite byen”.

Du sykler stort sett på småveier med lite trafikk. Hovedsakelig på asfalt som er egnet for landeveissykler.
Området er kupert med korte og enkle stigninger nær noen av byene.

HØYDEPUNKTER:

  • Katedralen i Trani
  • Castel del Monte
  • Gravina in Puglia med antikk steinbro
  • Altamura’s katedral
  • Sassi i Matera og dets bergkirker
  • Å bo i en Trullo i Alberobello
  • Sykling i Itria-dalen
  • Ostuni med utsikten over olivenlundene og havet

DAGSPROGRAM:
Dag 1
- Ankomst Trani og sjekk inn på hotellet.
Tid på egen hånd for å besøke denne gamle byen med sitt vakre historiske sentrum, den romanske katedralen med utsikt over havet, Schwabisk slott, de historiske bygningene, hagene og havnen, der vi anbefaler deg å bestille fisk til middag på en av de mange restaurantene.


Dag 2 - Fra Trani til Castel del Monte
Turen begynner med å krysse landsbygda i Alta Murgia son er omgitt av olivenlunder og vingårder. Før turen er ferdig, vil du besøke Castel del Monte, bygget av Frederick II, som er et fantastisk sted, og som står på listen over UNESCOs verdensarvsteder, og som er unikt i sitt slag. Avstand: ca 45 km
Vanskelighetsgrad: Enkel, med en kort stigning til slottet


Dag 3 - Fra Castel del Monte til Gravina in Puglia
I dag forlater dere de fantastiske engene i parken og sykler videre i dalen til du kommer til byen Gravina in Puglia. Turen går langs øde veier der tiden ser ut til å ha stått stille.Byen, som dateres tilbake til det 8. århundre f.Kr., folder seg ut gjennom århundrene med fantastiske bevis på de forskjellige sivilisasjonene som har bebodd byen opp gjennom historien.Ikke gå glipp av et besøk til den underjordiske byen og det historiske sentrum.
Avstand: ca 47 km
Vanskelighetsgrad: En enkel kupert rute med korte stigninger


Dag 4 – Fra Gravina in Puglia via Altamura og til Matera
Dagen starter med å sykle til Altamura, kjent for sin middelalderske katedral og det lokale brødet som serveres på mange av områdets restauranter.Oppdag det historiske sentrum, under katedralens klokketårn, og smak litt fersk focaccia bakt i en gammel vedovn.

Etter besøket i Altamura fortsetter sykkelturen ut på landsbygda mot byen Matera, som ligger bare noen kilometer unna (du er i Basilicata nå). Ankomst til den gamle delen av byen kalt “Sassi” og overnatting på et hotell i det historiske sentrum. Ikke gå glipp av et besøk til bergkirker og byens museer (anbefaler en privat omvisning - må forhåndsbestilles).
Avstand: 46 km
Vanskelighetsgrad: Enkel rute med korte stigninger på slutten av dagen mot Matera.


Dag 5
- Nyt hviledagen eller ...
Nyt en avslappende dag med å besøke byen Matera. En rolig spasertur gjør at du kan besøke museer og bergkirker og la deg beta av denne fanstastiske hulebyen.
Alternativt kan du velge mellom to sykkelruter som gir deg sjansen til å utforske området rundt Matera:

Alternativ 1 - rundtur: Til Murgia platået og beundre utsikten over Sassi. Ønsker du å komme til den andre siden av juvet?
Det er en enkel sløyfe å sykle som gir deg godt utsyn over byen. Fra Murgia-platået er utsikten over Sassi fantastisk. Du kan også besøke noen av bergkirkene og en neolitisk landsby.
Avstand: ca 36 km
Vanskelighetsgrad: lett, med en kort stigning for å nå platået


Alternativ 2 - rundtur - San Giuliano sjøen, åsene utenfor Matera og "Krypten av den opprinnelige synden".
Følg den vakre, øde veien rundt San Giuliano Lake, et fredelig naturreservat for trekkfugler fra Afrika.Anbefaler en piknikk ved sjøen. Ikke gå glipp av et besøk til "Krypten av den opprinnelige synden", en hule utsmykket med fantastiske freskoer. Dette fascinerende kunstverket representerer et av de eldste eksemplene på bergkunst i Sør-Italia.Den ekstraordinære syklusen med freskomalerier malt fem hundre år før Giotto, fremhever de typiske trekkene ved benediktin-beneventansk kunst (8.-9. Århundre).
Besøket må forhånsdbestilles før avreise.
Tilbake til Matera.
Avstand: ca 40 km
Vanskelighetsgrad: moderat, med lang stigning på slutten.


Dag 6 - Fra Matera til Alberobello.
Etter frokost er det avreise til Puglia. Dere sykler igjennom byene Gioia del Colle og Noci før dere kommer til Alberobello.Overnatting i et trullikompleks fra 1600, i det historiske sentrum av byen som står på UNESCOs verdensarvliste.
Avstand: ca km. 69.
Merk: Det er mulig og be om privat transport med sykler fra Matera il Gioa del Colle (ikke inkludert i prisen, ekstra).I så fall er avstanden ca 35km
Vanskelighetsgrad: lett med bølgende åser.

Dag 7 - Fra Alberobello til Ostuni "den hvite byen"
Når du sykler gjennom Selva (skogen) nær Fasano, følger du Adriaterhavskysten og når Ostuni, som er kjent som en arkitektonisk juvel, og blir ofte referert til som "den hvite byen" for sine hvite vegger og den typisk hvitmalte arkitekturen.
Avstand: ca 45 km
Vanslighetsgrad: lett med bølgende åser.


TUREN KAN SKREDDESYS ETTER DINE ØNSKER IHT BUDSJETT, VARIGHET OG SYKKELDISTANSER.
VED FORESPØRSEL KAN DU OGSÅ BESTILLE VINSMAKING, MATKURS, PIKNIKK, LUNSJER OG MIDDAGER.
TA KONTAKT FOR FORSLAG.


TILBAKEMELDINGER:
Fra 5 som tilbragte 2 uker i Puglia og Basilicata:
Den første uken, med sykkel fra Trani til Matera – 2 netter i Matera og 2 netter i Pollino nasjonalpark. «Vi må bare få si tusen tusen takk for ett fantastisk flott opplegg for vår Italia ferie 9-23.7 2023. Det er så utrolig behagelig å ha dere som reisearrangør, alt er fikset og tilrettelagt. Første uke - vi syklet i 3 dager og det gikk veldig fint på gode sykkelveier. All overnatting og steder var helt tipp topp. Vin museet i Altamura var en opplevelse. Så hadde vi 2 dager i Matera som fortsatt er en flott og unik by (var der førstegang 2018). Vi hadde guidet tur med gourmet matsmaking og historie om byen. Deretter ble vi transportert til Pollino nasjonalpark og bodde i en koselig bitteliten by. Her hadde dere bestilt vin og mat smaking på stedets vinbar. Veldig bra! Dagen etter var vi på fottur på 1580 moh med guide Pepe som var en kunnskapsrik og hyggelig kar. Denne 1 uken av ferien var over all forventning med flotte opplevelser.»
Den andre uken bodde de inne Molfetta en nydelig by nord for Bari. «Vi bodde i Molfetta en nydelig liten by ved Adriaterhavet. Overnattingssted i gamlebyen var helt perfekt. Her hadde vi en ganske rolig uke, men liker litt aktivitet. Så da ordnet dere selvfølgelig det. Det ble en formiddag på le Masserie Zucauro litt utenfor Molfetta hvor vi hadde kurs i Foccacia laging. Det ble mat og vin. Så ble det en dag hvor dere hadde ordnet med vingårdsbesøk. Eier tok oss vel imot og det ble godt med vin og småretter. Vingården var også leverandør av vin til restauranten du anbefalte og bestilte bord til oss i Trani. Quintessenza ristorante herlighet for ett sted, noe av det beste vi har spist. Vi fikk også klar beskjed fra eier på vingården hvilken vin vi skulle ha til maten noe eier og servitører syntes var gøy. Enda en fantastisk dag. Tusen takk igjen til La Bella Italia for at dere tilrettelegger og lager opplegg som gir så mange nye minnerike opplevelser. Italia er ett fantastisk ferieland med så mange små og store unike perler som dere gir oss muligheten til å oppleve. Vi anbefaler på det varmeste å bruke La Bella Italia»
Hilsen Bodil, Lise Lotte, Jørn, Kjersti og Gunn


Fra 4 fornøyde kunder:
"Heisan En fantastisk uke er over i vakre Italia. Vi hadde det så fint og var veldig fornøyd, veldig fin rute du hadde lagt opp. Perfekte avstander pr dag. Fantastiske byer og så fine hotellrom Veldig veldig bra. Vi var veldig spente om bagasjen ble hentet og sto på riktig hotell når vi kom fram....å jada, det gjorde de. Alt gikk så glatt for seg. Tusen takk for splitter nye el-sykler, var veldig bra. Men vi fikk litt problemer med en sykkel som plutselig koblet ut, å da fikk vi en annen sykkel. Og problem med et batteri hvor vi fikk nytt batteri. Det kan være litt start problemer med nye el-sykler, men sånn er det. Det ble raskt ordnet opp i. Så vi er veldig fornøyd med turen. Blir nok en tur til"
”Hei ! Uka var fantastisk, alt planlagt til minste detalj-og fungerte prikkfritt. Nydelige overnattingssteder med smakfulle frokoster og service innstilte ansatte. Ønsker å trekke frem vinsmaking og lunsj som en « høydare» Såpass god vin var det, at syklistene valgte å få syklene fraktet til neste bestemmelsessted i stedenfor å sykle selv. Matera var også en unik opplevelse, vi booket en spennende guidet tur i 2-3 timer, for å få litt historisk bakgrunn. En liten ting å bemerke, var avstanden fra «Den Hvite by» til olivensmaking kl 12.00 på en formiddag. Denne avstanden i kilometer blei for lang, i alle fall uten El sykler. Hele uka blei en skikkelig « gourmet og opplevelses tur» så klærne var akkurat passe trang etter hjemkomsten. Vi kommer definitivt tilbake til denne delen av Italia, og det kan du og dine kolleger ta en stor del av æren for. Ønsker deg med dette en nydelig vår"

Priser
Sykkeltur med guide Opp til 2 personer pris per person i dobbeltrom fra 1,750
Opp til 4 personer pris per person i dobbeltrom fra 1,350
Opp til 8 personer pris per person i dobbeltrom fra 1,150
Tillegg for enkelt rom pris per person fra 220
Sykkeltur på egen hånd Opp til 2 personer pris per person i dobbeltrom fra 740
Tillegg for enkelt rom pris per person fra 190

Annen informasjon
Leie av sykler Hybrid sykkel - €80 (7 dager) El sykkel og Gravel Road sykkel - €170 (7 dager) Full Carbon Road sykkel - €210 (7 dager)
Ekstra netter i Ostuni eller Trani Ta kontakt for pristilbud
Transport fra og til Bari flyplass Ta kontakt for pristilbud

Utstyr og tjenester
Klassifisering av turen 6 dager på sykkel i kupert terreng med lett til middels vanskelighetsgrad.
Varighet 8 dager og 7 netter
Total distanse 300km fra dagsetapper på 40 km til 69 km
Turens start Hyggelig om høsten, ideell om våren. Anbefales ikke å sykle i august
Hotell 3 - 4 stjerners hotell, B&B og agriturismo.
Frokost Inkludert
Bagasjetransport fra hotell til hotell Inkludert
Detaljert dokumentasjon og personlig turinformasjon Inkludert
Telefonassistanse under hele turen Inkludert
Ankomst ved turens begynnelse og avreise ved turens slutt Ikke inkludert, kan forhåndsbestilles. Både Trani og Ostuni har gode togforbindelser til Bari som er nærmeste flyplass.
Måltider Bare frokost er inkludert. Ikke lunsj og middag og alt annet som ikke er nevnt i programmet.
Sykkeleie Ikke inkludert. Ta kontakt for tilbud på leie av hybrid, el, road, gravel, tandem eller mountain sykkel.
Reiseforsikring Ikke inkludert
Ikke inkludert Medisinsk / bagasjeforsikring, minibussassistanse (tilgjengelig for små grupper på forespørsel), drinker, lunsjer og middager, inngangsbilletter, tips, personlige tilleggsutstyr, alt annet som ikke hører under "Inkludert".
Turistskatter Ikke inkludert og betales lokalt hvis de lokale myndighetene krever det.


La Bella Italia

Organisasjonsnummer: 981066480

Adresse: RE Gründerhus, Torvveien 19, 1383 Asker

E-post: info@labellaitalia.no

Mobil: +47 971 54 806

Merk: Selv om vi gjør vårt ytterste for at informasjonen på disse sidene skal være korrekt til enhver tid,
kan det hende at det sniker seg inn feil i beskrivelsene av produktene og i prisene.
Vi tar derfor forbehold om at slike feil kan finnes.

Vår personvernerklæring