HØYDEPUNKTER:
- Piemontes bølgende åser.
- De gastronomiske delikatesene, inkludert ost og hasselnøtter
- Besøke små produsenter og lytte til historiene deres.
- Vinsmaking av toppviner som Barolo og Sciacchetrà
- Lære å lage mat av tradisjonelle oppskrifter
- Oppdag Genova`s gamle butikker og matmarkedet
- Besøk det fantastiske Cinque Terre og terrasserte vingårder
- Lage Pesto med mørtel og pestle
- Oppleve La Dolce Vita i Portofino
Hvorfor velge denne turen:
Turen er skreddersydd for de som ønsker å oppleve de lokale kulinariske tradisjonene.
Møte lokale produsenter og oppdage det beste av Piemonte og den Italienske riviera.
Dag 1- Velkommen til Piemonte.Sjekk inn hotellet
Velkomstmiddag, en smaks middag med lokale retter fra Piemonte.
Dag 2 -Oppdage Barolos` berømte viner Etter frokost møter dere sjåføren / guiden
Sammen kjører dere til Barolo, hvor det produseres noen av de høyest verdsatte vinene i verden.
Dere starter med et besøk til WiMu - Vinmuseet som ligger i det fantastiske slottet, Castello di Barolo.
Der får dere en guidet tur i historien om vinproduksjon, med scenografiske effekter og interaktive installasjoner.
Etter besøket blir det en kort kjøretur til en berømt vingård for omvisning og vinsmaking.
Lunsjen, er en Pic-nic som nytes mellom vingårdene.Dere vil få servert et utvalg av spesialiteter fra området Langhe.
Etter lunsjen går turen til Alba, hovedstaden i regionen Langhe. Her har dere til å oppdage det ellegante sentrum, butikker, historiske kaffeer og lokale delikatesser.
Middag på en lokal restaurant.
Dag 3 - En gastronomisk reise i Piemonte, lokale produkter: ost, hasselnøtter og matlagingskurs.
Sammen med sjåføren / guiden går turen til området Alta Langa, der landskapet blir villere, takket være skog og hasselnøttlunder.
Dagens første stopp er en liten gård som produserer hasselnøtter. Dere vil lære om produksjonen fra Hasselnøttlunden til laboratoriet og til sluttresultatet.
Turen fortsetter til en nisjeosteprodusent for guidet omvisning som avsluttes med smaksprøver.
Tilbake til hotellet for å slappe av.
På ettemiddagen vil dere delta i et matkurs hvor dere vil lære å lage en komplett tradisjonell meny basert på lokale oppskrifter.
Rettene du har laget blir servert til middagen.
Dag 4 - Avreise til Liguria kysten og Pesto kurs. Etter frokost er det utsjekk og privat transport til den Italienske riviera (ca 2 timer).
Sjekk inn på et hotell i det historiske sentrum av Genova.Dere vil bli ønsket velkommen av vår lokale guide og sammen vil dere gå til et praktfullt renessanspalass hvor dere møter vår Pesto ekspert.Her vil dere lære hvordan den berømte Pesto sausen som er laget på tradisjonelt hvis med mørtel og pestel.Pesto kurset avsluttes med en pasta som serveres sammen med den deilige Pestoen som dere har laget, og andre lokale spesialiteter med lokal vin.
På ettermiddagen kan dere utforske Geova på egen hånd.
Dag 5 - Bli sjarmert av Genova historiske sentrum og dets matstradisjoner Etter frokost møter dere guiden som tar dere med på en guidet tur i Genovas historiske sentrum.Sammen vandrer dere gjennom "Carrugi" smugene som i seg selv er en unik opplevelse, her finner dere den "ekte" Genovanske essensen.Genova som har det største middelalderbyen i Europa, er en labyrint av historiske palasser, torg og renessansegater.Dere vil også besøke tradisjonelle matbutikker hvor dere vil få smake på typiske lokale produkter.
Til lunsj vil dere spise på en av de eldste restaurantene i Genova og bli servert lokale spesialiteter, blant annet Farinata som tilbredes på tradosjonell vis i vedovn.
Dag 6 - Cinque Terre landsbyer og vingårdsbesøk. I dag vil guiden ta dere med til Cinque Terre, på en autentisk tur til de pitoreske landsbyene. Dere vil utforske byene sammen med en kjentmann, som vil gjøre en stor forskjell.Dere vil bli navigert bort fra folkemengdene og turistfellene, for blant annet å finne de beste stedene for å ta fantastiske bilder.
En lokal vinprodusent vil ønske dere velkommen. Dere vil bli fortalt hans historie og oppdage den enorme jobben som ligger bak disse fantastiske vinene.Etter å ha beundret panoramautsikten, vil dere besøke vinkjelleren og smake på vinen, blant annet den sjeldne Sciaccetrà,som serveres sammen med tradisjonelle forretter.
Dag 7 - Smaken av Portofino: Matlaging! I dag vil guiden hente dere på hotellet for å ta dere med til området Portofino.Dere starter dagen med å spaserer blant blant villaer og hager i det elegante kystferiestedet Santa Margherita med sine malte palasser og nydelig havn.
Fra havnen reiser dere med den lokale båten til Portofino.I et av de tradisjonelle fargerike husene i Portofino, vil dere bli ønsket velkommen av en kokk hvor dere skal ha et matkurs.Kurset vil gi dere en unik sjanse til å fordype dere i den italienske rivieraens ekstraordinære smaker. Dere vil lære å lage håndlagde pasta og oppdage hemmelighetene bak det liguriske kjøkken!
Det brukes lokale ingredienser som vokser i Portofino av de gjenvunnne markene som er brakt tilbake av en gruppe dynamiske produsenter. Før leksjonen er det mulig å gå til produsentens hage for å plukke friske urter, en viktig ingrediens i liguriske oppskrifter. På slutten av kurset vil dere spise lunsj, og nyte fruktene av arbeidet sammen med lokal vin som er produsert i Portofino!
Etter lunsjen er det til til å gå en liten tur i landsbyen med sin vakre torg med utsikt over havet, lukseriøse butikker og VIP-yachter.
Dag 8- Arrivederci Italia! Sjekk ut etter frokost og avreise.
TUREN ER IKKE EGNET FOR PERSONER MED BEVEGELSESHEMMING.
VIKTIG INFORMASJON. DETTE ER ET FORSLAG PÅ EN SKREDDERSYDD TUR OG KAN TILPASSES DITT ØNSKE. PRISEN ER GITT FOR Å GI DEG EN INDIKASJON PÅ HVOR MYE SOM KAN BUDSJETTERES FOR EN TUR.
DA DETTE ER EN SKREDDERSYDD TUR, ER DET EN REKKE FAKTORER SOM PÅVIRKER PRISEN DET INKLUDERER STANDARDEN PÅ OVERNATTING, SESONGEN, TRANSPORTEN, ANTALL PRIVATE TURER OG AKTIVITETER.
DU ER VELKOMMEN TIL Å BE OM ET MER TILPASSET TILBUD.
TA KONTAKT MED LA BELLA ITALIA ENTEN PÅ MOBIL 971 54 806 ELLER EPOST info@labellaitalia.no.