Nyheter ... Skreddersydde turer til Syd-Italia - Matera og PugliaPå to og fire hjul ved Gardasjøen og i dalene i Syd-TyrolVespa-tur og andre opplevelser i Grappa-landTo på fire hjul fra Lazio til PiemonteInntrykk fra mat-, vin- og sykkeltur til Matera og PugliaInntrykk fra vakre Bassano di GrappaLes mer under menyvalget Nyheter og Tips

SYKKELTUR FRA VENEZIA VIA TRIESTE TIL ISTRIA (I Kroatia) på egen hånd.

LANGS ADRIATERHAVETS STRENDER I ITALIA TIL SLOVENIA OG KROATIA

Utgangspunktet for denne syklingsturen er rolig og enkel sykkeltur fra Venezia, lagunen og kysten av Adriaterhavet.

Sykkelturen går forbi strendene i de klassiske feriestedene Jesolo, Caorle og langs det italienske Adriaterhavet, hvor det er mulig å ta seg en forfriskende svømmetur i havet.
I tillegg til strendene tilbyr innlandet av Friuli-Venezia-Giulia utallige små sjarmerende landsbyer som venter på å bli oppdaget.

Middelalderbyer, Romerske utgravninger; typiske italienske piazza'er og bygninger preget av venetiansk arkitektur som får dere til å glemme tid og sted.

På den ene siden strekker Adriaterhavet seg ut rolig og stille, og de Juliske Alpene stiger majestetisk mot nord.

Sykkelturen avsluttes med en tur langs den vakre kroatiske halvøya Istria.

Returen til Venezia kan gjøres med båt.

Veneto
Venezia

I en by eller landsby
I innlandet
I skogslandskap
I kulturlandskap
Nær ved en by eller landsby
Ved sjøen

Hotell
Dametur
Gruppetur
Guttetur
Mat og vinturer
Sykkeltur
Vandretur

Sykkelturen til Istria er flat men rett utenfor Trieste, er ruten litt kupert til Porec.
Turen er egnet for barn fra 14 år.

DAG 1: ANKOMST VENEZIA FASTLANDET / MESTRE PÅ EGEN HÅND

Byen Venezia har en godt organisert og lett tilgjengelig kollektivtransportsystem. Det er buss og jernbanestopp i nærheten av hotellet.

DAG 2: VENEZIA FASTLANDET/ MESTRE TIL JESOLO/ CAROLEca. 35 km eller ca 80km avhengig av turvalg.

I dag har du to muligheter: enten å sykle langs lagunen i Venezia eller du sykler i innlandet og følger elven Sile for å nå Jesolo / Caorle.

De første få kilometerene langs lagunen sykles. Deretter tar du en ferge over til Punta Sabbioni (billett er ikke inkludert, kjøpes og betales lokalt).Du sykler langs endeløse strendene ved Litorale di Cavallino. Nord for lagunen passerer du fiskebåter og souvenirboder. Før du forlater Venezia er det mulig å ta en utflukt til fyret for å se utsikten over lagunene og de omkringliggende øyene. På vei til Jesolo er det fristende å ta en forfriskende dukkert før du sykler videre til Jesolo eller Caorle hvor du skal tilbringe natten.

Hvis du velger alternativ rute i innlandet, sykler du langs elven Sile. Videre passerer du ruinene til Torre Caglio, et tårn fra middelalderen som ligger nær kanalen Caglio og direkte til Jesolo. Skal du tilbringe natten i Caorle, sykler du videre.

DAG 3: JESOLO / CAORLE - CONCORDIA SAGITTARIA / PORTOGUARO ca. 30 km eller ca 50 km

Du sykler langs kysten og når du har passert de siste fiskehyttene, kommer du til Caorle, en flott, liten badeby med et historisk sentrum. Ved Caorle forlater du havet for en stund med retning mot de Julianske Alpene.
I perioden da Venezia var en selvstendig republikk, var Portogruaro en meget viktig elvehavn for Venezia om våren. Selv i dag er det inbyggerer i Porogruaro som betrakter byen som den mest Venetianske blant innlandsbyene. Dette er ikke helt galt, når man ser alle de Venetianske emblemene som man finner på bygninger og plasser.

DAG 4: CONCORDIA SAGITTARIA / PORTOGRUARO - GRADO / AQUILEIA ca 65 km + båt fra Marano Lagunare eller ca 45 km hvis du i tillegg forkorter turen med tog til Latisana, ca 85 km uten båt.

Foruten strendene langs Adriaterhavet er det mye å oppdage; ruiner fra tidligere romerske bosetninger, gamle kirker og kystlandskapet langs lagunen.
Fra Marano Lagunare tar du en kort båttur (priskategori A inkludert), og sykler deretter videre til Aquileia, som en gang var en stor by av Romerriket. Utgravninger av den romerske byen kan ses i et utendørs muesum og i to andre museer.

DAG 5: GRADO / AQUILEIA - TRIESTEca. 70 - 80 km eller ca 40 km + togbillett - ikke inkludert.

Dagens sykkeltur fortsetter i innlandet av Trieste, før du sykler tilbake til havet og med en fantasktisk vakker kystlinje. Her er forhøyede platåer som stuper inn i det dype blå vannet og hvite fjellsidene rager opp mot himmelen. Deretter følger kystveien gjennom feriesteder som Duino, Sistiana, Miramare og Barcola.
Du bør ta deg tid til å besøke det romantiske slottet i Miramare som ligger over bukten i Grignano, som ligger midt i en vakker hage med over flere tusen planter.
Over Trieste-bukten, ligger byen med samme navn, en gang en havne metropolis av Habsburgs imperium og hvor du vil tilbringe natten.


DAG 6: TRIESTE - PIRAN / PORTOROZ - ca. 35 km + ferge fra Trieste - Muggia (billetter ikke inkludert) eller ca 65km Avhengig av valgt lengde på sykkelturen.

Bare etter noen få kilometer tar vi farvel med Italia.

I Slovenia fortsetter sykkelturen hovedsakelig på sykkelstier gjennom kjente badebyer som Koper (Capodistria) og Izola (Isola d 'Istria), til Piran (Pirano) eller til Portorož (Portorose), et kursted på den slovenske rivieraen. En lengre alternativ rute går langs dalen "Rosandra".


DAG 7: PIRAN/PORTOROž – POREC - ca. 70km

Når du sykler forbi salthaugene ved Secovlje, der salt er deponert på store flater ved naturlig fordamping, krysser du inn i Kroatia. Turen går en stund videre på den Kroatiske siden av Istria, som er den største halvøya med et småkupert landskap på vei til Porec. Dette er den viktigste kystbyen på vestsiden av Istria. Kirken Euphrasian-Basilica er vel verdt et besøk. Den er på UNESCO's liste over verdensarvmonumenter.

Priser Sesongen Høysesong
Ankomst 11.04 og 03.10 20.06 til 12.09
SYKKELTUR FRA VENEZIA VIA TRIESTE TIL ISTRIA (I Kroatia) på egen hånd. 8 dager / 7 netter Pris per person i dobbelt rom inkludert frokost Pakkepris fra 600 685
Enkeltromstillegg fra 170 250
SYKKELTUR FRA VENEZIA VIA TRIESTE TIL ISTRIA (I Kroatia) på egen hånd. 7 dager / 6 netter Pris per person i dobbelt rom Pakkepris fra 550 640
Enkeltromstillegg Fra 110 200

Annen informasjon
Turistkatter Ikke inkludert, betales lokalt hvis de lokale myndigheter krever det.
Ankomstdager Ankomst hver lørdag. Første mulige ankomstdag 11.04 og siste mulige ankomstdag 03.10
Ankomstdager fra mai til september lørdager og onsdager
Ikke mulig å sykle I PERIODEN FRA DEN 25.07 TIL 21.08
Alternative ankomstdager For grupper på over 5 personer, kan turen starte ved forespørsel hver dag.
Sykkelleie €85
El sykkel €170 ved forespørsel, begrenset utvalg.
Ekstra netter Ta kontakt for pris og tilgjengelighet.

Utstyr og tjenester
Klassifisering av turen Sykle på egen hånd
Vanskelighetsgrad Lett
Total lengde 255 - 430km
Varighet 8 dager / 7 netter
Start Venezia - fastlandet - MESTRE
Overnatting Pris kategori - 3 stjerners og 4 stjerners hotell
Parkering Pris avhengig av hotellet, varierer fra €30 til €50 per uke. Betales ved ankomst ikke mulig å forhåndreservere.
Transport Bagasjetransport fra hotell til hotell.
Type sykler Du kan velge mellom 21-girs, dame eller mann, El-sykkel (unisex) 500w batteri opp til 100km.
Overnatting i 3 - 4 stjerners hotell Inkludert
Frokostt Inkludert
Personlig turinformasjon Inkludert
Bagasjetransport fra hotell til hotell Inkludert
All transport iht programmet. Båt på dag 4
Godt planlagte ruter Inkludert
Detaljert dokumentasjon Inkludert
Telefonassistanse under hele turen Inkludert
Ankomst til hotellet hvor turen starter IKKE INKLUDERT
Avreise ved turen slutt IKKE INKLUDERT
Drikke og annet ekstra IKKE INKLUDERT
Måltider IKKE INKLUDERT
Sykkelleie IKKE INKLUDERT
Reiseforsikring IKKE INKLUDERT
Alt annet som ikke er nevnt i programmet IKKE INKLUDERT
Ankomstdag Hver lørdag fra 11.04 (første tilgjengelige dag) til 03.10 (siste tilgjengelige dato) Mai og September ankomst hver onsdag.
Ingen faste ankomstdager for minimum 5 personer. Ved forespørsel.
Ingen sykling mellom 25.07 til 21.08 - 2020


La Bella Italia

Organisasjonsnummer: 981066480

E-post: info@labellaitalia.no

Mobil: +47 971 54 806

Vår personvernerklæring