Nyheter ... Skreddersydde turer til Syd-Italia - Matera og PugliaPå to og fire hjul ved Gardasjøen og i dalene i Syd-TyrolVespa-tur og andre opplevelser i Grappa-landTo på fire hjul fra Lazio til PiemonteInntrykk fra mat-, vin- og sykkeltur til Matera og PugliaInntrykk fra vakre Bassano di GrappaLes mer under menyvalget Nyheter og Tips

SYKKEL OG FOTTURER


Vi er stolte av å tilby produkter som vi har førstehånds kunnskap om. Slik er det også med sykkelturer og vandreturer i Puglia.

Puglia

I en by eller landsby
I innlandet
I skogslandskap
I kulturlandskap
Nær ved en by eller landsby
I fjellandskap
Ved sjøen

Agriturismo
Hotell
Med svømmebasseng
Dametur
Gruppetur
Guttetur
Mat og vinturer
Sykkeltur
Vandretur

Vi arrangerer slike turer i samarbeid med sine lokale samarbeidsparter som sørger for sykler av høy kvalitet, overnattinger på sjarmerende steder, frakt av bagasjen, og de beste måltider. Skulle det være behov for hjelp underveis, kan man ringe og få hjelp.

Forslag på tur:
En gruppe på 16 personer i sin beste alder syklet fra Gioia del Colle til Gallipoli i sør. Til sammen 170 km som vi tilbakela over 4 dager. Turen startet i Matera som er en 9000 år gammel by, der man må beundre den gamle bydelen «I Sassi». Der bodde folk i huler til slutten av 60-tallet. De ble tvangsflyttet til moderne boliger, og bydelen lå forlatt til 90 tallet. Nå blir hulene pusset opp og huser flere boliger og flotte hoteller.

Vår gruppe bodde i et hotell i gamlebyen som en gang var en adelsbolig. Det er pusset opp i gammel stil, med alle moderne fasiliteter. Vi tok en tur rundt i «I Sassi» sammen med en utrolig flink engelsktalende guide. Så bar det med buss til en vingård med vinsmaking og lunsj, før vi satte oss på sykler og el-sykler for første etappe.

Sykkelturen gikk gjennom et nydelig landskap og koselige veier til første overnatting nær Noci. Dette området er kjent for sine «Trulli», som er runde hus med koniske tak. Kvelden ble avrundet med en flott middag, og neste dag bar turen gjennom «Trulli»-land som kunne minne om landet til Hobbitene i «Ringenes herre».

Vi stoppet i Alberobello som er «Trulli»-hovedstaden med en gammel bydel som kun består av Trulli. Dette er et «must-see». Deretter bar det nedoverbakke mot Ostuni, som er kjent som den «Hvite byen». Gamlebyen er virkelig verdt et besøk med sine hvite trange gater mellom hvite hus. Utsikten mot sjøen er fantastisk.

Nest siste etappe gikk til en «masseria» (bondegård) nær Avetrana. Dette er et flatt området (Salento) med endeløse olivenlunder og vingårder. Vinen er ypperlig og maten likeså. Her slappet vi av ved bassengkanten og nøt stedets egen vin, fantastisk gjestfrihet og kortreist mat.

Siste etappe gikk til havnebyen Gallipoli. Turen gikk langs sjøen med koselige landsbyer og nydelige strender. Fristelsen ble av og til for stor til å stoppe og nyte utsikten og få i seg noen forfriskninger langs veien. Gallipoli har en nydelig gamleby der vi bodde i et koselig sykkelvennlig hotel.

Slike turer er mulig å skreddersy, om dere ønsker å sykle, vandre eller blir kjørt rundt med guide / sjåfør, mat og vintur. Hvis man vil tilbringe flere netter på et sted, ha kortere dagsetapper, eller har andre ønsker er det bare å si ifra. Rutene går for det meste på små veier uten mye trafikk, og vi følte oss trygge.

Rutene er godt beskrevet på Engelsk, og man kan laste de inn på egen GPS om ønskelig. Vi hadde ingen problemer med å finne veien på egen hånd. På slike turer ser man hvor flott Puglia er, med stor variasjon i landskap og arkitektur. Man blir overalt mottatt med vennlighet og stor gjestfrihet. Standarden er høy på alle stedene en bor, og prisnivået ligger godt under mer berømte ferieområder. Hva mer kan man ønske?


Ta kontakt med oss for en prat om Puglia. Vi lover at du vil bli fornøyd.
Epost info@labellaitalia.no Mobil 97154806

DETTE SIER KUNDENE OM OSS:

"Hei Kjersti!

Vi har hatt en fantastisk tur! Den ene sjarmerende byen etter den andre. Alt fungerte bra! Og herlige guider! Siste dagen var «end of stage» olivengården og dit syklet vi. Et fantastisk sted med en fantastisk lunsj. Det var kun en liten omvisning, ingen oljesmaking. Drar gjerne tilbake"


"Hei Kjersti.

Beklager sein tilbakemelding, sånn blir det bare av og til. Det var et strålende opplegg fra din side og natur/sceneri overgikk forventningene. Matera er unik. Her kunne jeg tenke meg å reise tilbake. Alberobello spektakulær. Eventyrlige olivenplantasjer, mange nydelige sykkelpassasjer. Utstyret fungerte perfekt, GPX filer har vi ikke brukt tidligere og det var helt genialt. Gode hoteller,- Casa Diva var helt stjerne og Palazzao Indelli på torget fungerte bra. De har faktisk et godt kjøkken, serverte bedre fisk en den anbefalte restaurenten på torget. De klarte ikke helt å betjene så mange gjester. Vi strevde litt med å finne lunsjgården, Masseria Garnappa, km angivelsen var missvisende, men det viste seg å være skiltet fra hovedveien, så vi fant frem. En nydelig plass med skjønne mennesker og god hjemmelaget mat. Det var selvsagt en olivengård så noen genuin vinsmaking ble det ikke, men 3 gode viner ble servert. Stedet anbefales på det varmeste. Turen er dokumentert med masse bilde. Jeg har 3 søstre som nå har fått smake på sykkelferie og er begeistret. Turen er allerede anbefalt til sykkelvenner. Jeg kunne sikkert ha utdypet mer, men som du skjønner har jeg lite ris å komme med. Takk for en vellykket tur i regi av La Bella...

Hilsen Steinar"


"Hei Kjersti,

Vi var som du husker to par/fire personer som gikk og syklet – i rolig tempo – i området Matera, Alberobello, Ostuni, Monopoli og Bari i månedsskfitet oktober-november. Her kommer en forsinket takk! Det er ingen grunn til å repetere detaljene fra turen, utover at det var mange fine opplevelser: Fra grottene i Matera til olivenlundene sør for Monopoli, fra vandring mellom fjellandsbyer til lunsj ved Adriaterhavskysten. God mat og vin hver dag, selvsagt, og glimrende sykler de dagene vi hadde det. Eneste klage er at vi ble våte til skinnet den ene dagen det ble regn, mens vi var ute på tur (vår egen skyld). Alt gikk velsmurt. Henting på flyplassen, guiding i Matera, alle hoteller, transport og bagasjetransport når vi gikk eller syklet. En liten justering i programmet ble raskt ordnet med en telefon til Michele, din/vår kontakt på stedet. Et interessant og velsmurt program i akkurat passe tempo, uten praktiske bekymringer av noe slag. Kort sagt ferie!

Mange takk fra Hans Peter og reisefølge"


”Noen ganger flyter ting som det skal, og det gjorde det absolutt når vi brukte dere. Fra vi landet i Italia til vi dro så var ting som det skulle”


”Tusen takk Kjersti for et supert opplegg for oss i Puglia, flotte hotell, med super service alle steder. Fantastiske bra guider og sjåfører. Matkurset i Matera helt topp Det har virkelig vært en opplevelse å reise rundt i Puglia. Kan virkelig anbefales”


”Vi er vel tilbake etter en vellykket tur. Ville bare si til deg at vi var veldig fornøyd med opplegget og at vi hadde det strålende - selv et par dager med regn ødela ikke for det (kun for lysten til å bruke bassenget) Og vi skulle gjerne blitt værende noen ekstra dager ved havet. Ønsker deg en fin sommer og tar gjerne kontakt med deg ved en annen anledning.”


”Vi (en gruppe på 21 personer) vil gjerne takke La Bella Italia og Kjersti for en fantastisk tur til Italia, (Matera og Puglia) fra 6 -11 september. Turen var uforglemmelig fra vi ankom til vi dro. Alt var helt perfekt; sykkelutleie, foreslåtte sykkelruter, overnatting i flotte hoteller og mat på gode restauranter. I tillegg hadde vi interessante omvisninger i Matera og to vingårder. Alt stemte til og med været. Tusen takk for en meget godt planlagt tur til et fantastisk område i Italia”


”Vi hadde en veldig flott tur. Alle var veldig fornøyde med området, hoteller og guiding og restauranter. Du fikk masse skryt av alle sammen. Vi hadde ikke spist så mye spesiell mat hvis vi skulle ha valgt selv. Veldig bra. Hotellene var også kjempe bra, både i Matera og Monopoli.”


”På vegne av de 6 damene i «Gourmetklubben» må jeg på det varmeste få takke Kjersti og La Bella Italia for en helt fantastisk tur til Puglia nå i juni. Klubben vår feirer 31 år iår, og en bedre «jubileumstur» er vel knapt mulig å oppdrive. Det har vært et eventyr fra start til slutt; en perfekt miks av mat, vin, kultur, byvandring, sykling, matkurs, olje- og vinsmaking. Puglia er vakkert, gjestfritt og innbydende - spekket med sjarm og historie. Vår tur gikk fra kulturhovedstaden 2019, Matera, via Alberobello og Ostuni - til den nydelige kystbyen Monopoli. To dager tilbrakte vi på sykkelsetet, med etapper på henholdsvis 45 og 65 km. Med strålende sol, blå himmel og temperaturer rundt 30 grader var det en rimelig varm affære, men opplevelsen var verdt hver svettedråpe. Olivenlunder, blomsterenger, geiteflokker, pittoreske små landsbyer, hyggelige kafeer, strandpromenader og vakre bygg var noe av det vi suste forbi - på overraskende gode sykler. Det var både småveier og mer traffikerte områder, både flate partier og litt mer småkupert, men alt i alt et enkelt terreng å sykle i. Gode kart og GPS-filer fikk oss vel gjennom landskapet. Servicen fra Kjersti og hennes italienske kollega Michele var upåklagelig - det hele var et solid og profesjonelt opplegg ned til minste detalj. Maten og vinen er av ypperste kvalitet - en avhandling verdig, men vi nøyer oss med å si: reis og smak! Grazie fra Gry, Turid, Åse Kari, Gry, Bente og Anne. La Bella Italia!”


Puglia, Matera og Liguriakysten / Cinque Terre Puglia
Tusen takk Kjersti for et supert opplegg for oss i Puglia, flotte hotell, med super service alle steder. Fantastiske bra guider og sjåfører. Matkurset i Matera helt topp Det har virkelig vært en opplevelse å reise rundt i Puglia. Kan virkelig anbefales Liguria turen Kan bare gi gode tilbakemeldinger her også. Vi likte hotellet veldig godt, super beliggenhet, god frokost og veldig trivelig betjening Det blåste ganske mye når vi var der så vi kunne ikke ha båttur utenfor Cinque Terre, men vi koste oss i båt og hadde lunsj på Isola Palmaria. Besøket og lunsjen på gården var helt topp. Fra vi ble hentet i en liten Fiat Punto og kjørt opp den smale/bratte veien. Vi hadde en kjempeflink guide. Lunsjen på den gamle møllen var en smaks opplevelse veldig mye god mat. Santa Margherita var ett supert sted å feriere, vi likte oss veldig godt Kan anbefale å gå turen fra Santa Margherita og inn til Portofino. Så tusen takk for flott opplegg."


45 personer, 11 familier som leide en bondegård en uke.

Stedet er nydelig! Vi har kost oss masse og hatt en fantastisk fin uke. Vertskapet tok i mot oss med åpne armer og vi har fått lov til å gjøre akkurat det vi ville (hoppe i bassenget, spille musikk om kvelden, fyre opp bål m.m.). Gutten deres ble god venn med våre barn og var med oss nesten hver kveld. De to middagene med kokk ble også veldig bra, særlig show-coocking-seansen. Maten var nydelig (og rikelig) og vertskapet dekket opp og gjorde det veldig hyggelig for oss. Din italienske samarbeidspartner har også gjort en god jobb: Michele møtte oss i Matera for å hilse på. Veldig glad for at du anbefalte oss å dra dit, byen er utrolig interessant. Vi hadde to flinke guider og spiste god mat på en hyggelig restaurant. Og så fikk vi en bussjåfør med godt humør som tydeligvis hadde kjørt på dårlige veier før. Alt klappet perfekt. Utleiesyklene var også helt topp. De stod parkert i en bod med navn på hver av oss (de var tilpasset vår størrelse). Vi hadde hjelmer, låser, sykkelbagger og repareringskit."


"Hei Kjersti,

vi er superfornøyd med stedet og vil gjerne anbefale det varmt for fremtidige turer du arrangerer for andre også. Vidunderlig å få være et sted der vi kunne showe rundt som gjengen vår vanligvis gjør. Concetta holdt også et veldig interessant (og perfekt kort) foredrag om gården, olivenoljeproduksjonen osv. Tilleggsprodukter (massasje, pedikyr, manikyr) var av god kvalitet og godt lagt opp. Mine klare favoritter var Polignano a mare og Matera. Min familie fikk dessverre ikke syklet nevneverdig, var rett og slett litt engstelig for 7 åringen og sånne små mangler på oppmerksomhet. Vi har jo ikke konkludert ennå, men stemningen er lovende for at vi kan dra tilbake dit høsten 2021 også. Byer som ble besøk at gjengen var blant annet:

  • Ostuni
  • Trulli di Albarabelllo (litt skuffende og fort ferdig)
  • Torre Canne
  • Salvettri
  • Monopoli

Pluss en haug til som jeg ikke husker."


Annen informasjon
Pris Turene skreddersys og avhengig av hvor mange personer, netter og hva dere ønsker. Minimum 2 personer. Ta kontakt for hyggelig ferieprat :-)

Utstyr og tjenester
Transport Av bagasje
Kart og veibeskrivelse På engelsk
GPS filer Til smart telefoner og sykkel computerr
Servise telefon 24 timers assistanse

Tilbakemeldinger fra kunder som handler om dette produktet:

Hyggelige tilbakemeldinger fra sykkel og vandreturer i Puglia og i Matera


La Bella Italia

Organisasjonsnummer: 981066480

Adresse: RE Gründerhus, Torvveien 19, 1383 Asker

E-post: info@labellaitalia.no

Mobil: +47 971 54 806

Merk: Selv om vi gjør vårt ytterste for at informasjonen på disse sidene skal være korrekt til enhver tid,
kan det hende at det sniker seg inn feil i beskrivelsene av produktene og i prisene.
Vi tar derfor forbehold om at slike feil kan finnes.

Vår personvernerklæring