Nyheter ... På to og fire hjul ved Gardasjøen og i dalene i Syd-TyrolVespa-tur og andre opplevelser i Grappa-landTo på fire hjul fra Lazio til PiemonteInntrykk fra mat-, vin- og sykkeltur til Matera og PugliaInntrykk fra vakre Bassano di GrappaLes mer under menyvalget Nyheter og Tips

SYKKEL OG VANDRETURER

Vi er stolte av å tilby produkter som vi har førstehånds kunnskap om. Slik er det også med sykkelturer og vandreturer i Puglia.

Puglia

Agriturismo
Hotell
Med svømmebasseng
Dametur
Gruppetur
Guttetur
Mat og vinturer
Sykkeltur
Vandretur

Vi arrangerer slike turer i samarbeid med sine lokale samarbeidsparter som sørger for sykler av høy kvalitet, overnattinger på sjarmerende steder, frakt av bagasjen, og de beste måltider. Skulle det være behov for hjelp underveis, kan man ringe og få hjelp.

Forslag på tur:
En gruppe på 16 personer i sin beste alder syklet fra Gioia del Colle til Gallipoli i sør. Til sammen 170 km som vi tilbakela over 4 dager. Turen startet i Matera som er en 9000 år gammel by, der man må beundre den gamle bydelen «I Sassi». Der bodde folk i huler til slutten av 60-tallet. De ble tvangsflyttet til moderne boliger, og bydelen lå forlatt til 90 tallet. Nå blir hulene pusset opp og huser flere boliger og flotte hoteller.

Vår gruppe bodde i et hotell i gamlebyen som en gang var en adelsbolig. Det er pusset opp i gammel stil, med alle moderne fasiliteter. Vi tok en tur rundt i «I Sassi» sammen med en utrolig flink engelsktalende guide. Så bar det med buss til en vingård med vinsmaking og lunsj, før vi satte oss på sykler og el-sykler for første etappe.

Sykkelturen gikk gjennom et nydelig landskap og koselige veier til første overnatting nær Noci. Dette området er kjent for sine «Trulli», som er runde hus med koniske tak. Kvelden ble avrundet med en flott middag, og neste dag bar turen gjennom «Trulli»-land som kunne minne om landet til Hobbitene i «Ringenes herre».

Vi stoppet i Alberobello som er «Trulli»-hovedstaden med en gammel bydel som kun består av Trulli. Dette er et «must-see». Deretter bar det nedoverbakke mot Ostuni, som er kjent som den «Hvite byen». Gamlebyen er virkelig verdt et besøk med sine hvite trange gater mellom hvite hus. Utsikten mot sjøen er fantastisk.

Nest siste etappe gikk til en «masseria» (bondegård) nær Avetrana. Dette er et flatt området (Salento) med endeløse olivenlunder og vingårder. Vinen er ypperlig og maten likeså. Her slappet vi av ved bassengkanten og nøt stedets egen vin, fantastisk gjestfrihet og kortreist mat.

Siste etappe gikk til havnebyen Gallipoli. Turen gikk langs sjøen med koselige landsbyer og nydelige strender. Fristelsen ble av og til for stor til å stoppe og nyte utsikten og få i seg noen forfriskninger langs veien. Gallipoli har en nydelig gamleby der vi bodde i et koselig sykkelvennlig hotel.

Slike turer er mulig å skreddersy, om dere ønsker å sykle, vandre eller blir kjørt rundt med guide / sjåfør, mat og vintur. Hvis man vil tilbringe flere netter på et sted, ha kortere dagsetapper, eller har andre ønsker er det bare å si ifra. Rutene går for det meste på små veier uten mye trafikk, og vi følte oss trygge.

Rutene er godt beskrevet på Engelsk, og man kan laste de inn på egen GPS om ønskelig. Vi hadde ingen problemer med å finne veien på egen hånd. På slike turer ser man hvor flott Puglia er, med stor variasjon i landskap og arkitektur. Man blir overalt mottatt med vennlighet og stor gjestfrihet. Standarden er høy på alle stedene en bor, og prisnivået ligger godt under mer berømte ferieområder. Hva mer kan man ønske?


Ta kontakt med oss for en prat om Puglia. Vi lover at du vil bli fornøyd.
Epost info@labellaitalia.no Mobil 97154806

Priser Lav Mellom Høy
Jan-Mars Nov-Des Apr-Juni Sep-Okt Juli-Aug

Annen informasjon
Pris Turene skreddersys og avhengig av hvor mange personer, netter og hva dere ønsker. Minimum 2 personer. Ta kontakt for hyggelig ferieprat :-)

Utstyr og tjenester
Transport Av bagasje
Kart og veibeskrivelse På engelsk
GPS filer Til smart telefoner og sykkel computerr
Servise telefon 24 timers assistanse


La Bella Italia

Organisasjonsnummer: 981066480

Adresse: GoWork Billingstadsletta 91, 1396, Billingstad, Norge

E-post: info@labellaitalia.no

Mobil: +47 971 54 806